Този уикенд, Лятната лига на Националната баскетболна асоциация (NBA) приключва с големия финал в Лас Вегас. Трийсетте отбора от Асоциацията се събраха в Града на греха за да дадат възможност за изява на играчите от дублиращите си формации, новобранци и купища свободни агенти от цял свят.

Форматът е брутален: всеки отбор играе само по четири мача, като завършилите на първите две места се срещат във финала. И всяка среща е невероятно оспорвана, защото може да е решителна, както и защото за много от самите играчи, това е един от малкото шансове да си осигурят постоянен договор с отбор от асоциацията.

Ето най-интересното от програмата за петъчния ден, както и от пазарите за залози на мачовете от сайта winbet.bg:

Ню Орлиънс са първи под чертата за финала с две победи и една загуба, но това, което усложнява сметките им, е загубата в прекия мач от седящите втори Портланд Тимбърулвс. Донякъде и по тази причина „пеликаните” ще излязат с доста отслабен състав срещу Лейкърс.

Трей Мърфи III, който вкара 30 точки за победата със 101:73 срещу Атланта Хоукс, бе освободен от лагера. Дайсън Дениълс, Хосе Алварадо и Наджи Маршъл също ще отсъстват, а за капак избраният във втория кръг на драфта И Джей Лидел усука коляно и също е аут.

Лейкърс са нещо като „отбор на наследниците”, но за съжаление синовете на Шакил О`Нийл и Скоти Пипън са много далеч от нивото на легендарните си бащи. С една победа и две загуби „езерняците” са вън от сметките за финал, но имат повече за доказване.

Тимът от Калифорния минава за аутсайдер в мача (коефициент от WINBET за победа 2.00* срещу 1.72 за Ню Орлиънс), но „ЛА Лейкърс брой точки над 85.5” за 1.95 е изкушаващо.

Финикс са втори на опашката от отборите с по две победи, но тъй като точковата разлика е определяща, поражението със 72:97 от Вашингтон Уизърдс ги дърпа здраво назад. Сакраменто са вън от сметките за финал, но всеки от мачовете им до момента е инфарктен.

„Кралете” имат по-бляскав тимов лист, оглавяван от избор №4 в драфта тази година Кийгън Мъри (20 и повече точки във всеки от мачовете до момента) и в лига, в която нападението често е въпрос на индивидуални качества, това би трябвало да е решаващо.

Сакраменто са фаворит на WINBET за победа (коефициент 1.57), а „Сакраменто – 1.5 точки” се предлага за 1.85.

Вашингтон имат само една победа до момента, но бляскава – 97:72 срещу Финикс. Индиана са с две победи и едно поражение, но точковата им разлика е лоша и само победа с разгром в петък ще ги остави в сметките за финал.

Индиана ще са без избор №6 в драфта Бенедикт Матурен (травма на палеца на левия крак), Айзея Джаксън и Тери Тейлър. Матурен бе топреализатор за тима и трети сред всички новобранци в Лигата с 19.3 точки на мачи и липсата му трудно ще бъде наваксана. Тук „Индиана брой точки под 89.5”за 1.93 е добро предложение, както и „Вашингтон +2.5 точки”, предлагано от WINBET за 1.90.

*Коефициентите са валидни към 14:00 ч. на 15 юли 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.