До пристигането на Рони О`Съливан в България остава по-малко от седмица. За WINBET Snooker Special на 25 ноември в София и 26 ноември в Пловдив, Ракетата „загрява“ с участие на Шампионата на Обединеното кралство в Йорк.

Рони е рекордьор по отличия в 45-годишната история на надпреварата със седем, а пътят му към осмото продължава в сряда с осминафинал срещу 24-годишния китаец Джоу Юелун.

Като водач в световната ранглиста О`Съливан се класира директно за телевизионната фаза в Йорк и в първия си мач елиминира стария си абонат Матю Стивънс след 6:2. Джоу, който е 21-и в световната ранглиста, трябваше да мине два квалификационни кръга, в които побуди уелсците Майкъл Уайт (6:2,) и Джак Джоунс (6:3). В телевизионната фаза негова жертва стана сънародникът му Ян Бинтао (6:5) и това му осигури четвърта среща срещу Рони в ранкинг турнир.

Предишните до една бяха спечелени от англичанина и то с огромна преднина: 4:1 на осминафинал в Северна Ирландия през 2018 г., 6:0 на Шампионата на Обединеното кралство същата година и 4:1 на осминафинал в Уелс през 2021-а. Нещо повече: О`Съливан е в серия от пет поредни спечелени мача, седем от последните осем и общи показатели 9-2 през настоящия сезон. Затова коефициентът на сайта winbet.bg за негова победа е 1.22* срещу 3.75 за успех на Джоу. Да не се забравя и фактът, че мачът е следобеден, а в тях по правило „Ракетата“ е неудържим, докато проблемите му срещу по-непретенциозни противници идват в мачове в късната програма.

На фона на историята между двамата, не бива да се пропуска предложението „Рони О`Съливан, -2.5 фрейма“ с коефициент 1.75. В същата насока на мисли е и „Брой фреймове под 9.5“ за 1.50. Защото „Ракетата“ винаги играе мотивирано и концентрирано в турнирите с висок награден фонд.

Не само по тази причина Рони О`Съливан е и фаворит №1 на WINBET за краен победител в Шампионата на Обединеното кралство с коефициент 3.10. Световният шампион е следван от Джъд Тръмп (4.50), Марк Алън (10.00) и Кайрън Уилсън (10.50). Последните двама са в ролята на големи риби в малък басейн, защото останаха единствените играчи от Топ 10 на ранглистата в най-горната четвъртина на схемата. И за тях всъщност повече си струва да се търси „Победител в първа четвъртина – Марк Алън“ за 2.63 и „Победител в първа четвъртина – Кайрън Уилсън“ също за 2.63.

*Коефициентите са валидни към 10:30 ч. на 16 ноември 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg