Румъния срещу Испания е един от най-интересните мачове от петия кръг в Група “F” на квалификациите за Евро 2020. Двубоят е в четвъртък (5 септември) в Букурещ от 21:45 часа.
 

Досега борбата в групата се развива според очакванията – “фуриите” са лидери с пълен актив, докато Швеция и Румъния се борят за второто място. Може би изненадващо е само, че Норвегия започна да изостава. Малта и Фарьорските о-ви имат ролята на боксови круши. 
 

Селекцията на Козмин Контра започна със загуба с 1:2 при визитата си на Швеция, но след това стабилизира изявите си и взе 7 точки от три срещи. Две от победите обаче дойдоха срещу споменатите слабаци от Фарьорите (4:1) и Малта (4:0). Ключово може да се окаже равенството 2:2 срещу Норвегия в Осло в началото на юни, когато тимът изоставаше с 0:2 до 77-ата минута, но успя да изравни с два гола на нападателя на Лудогорец Клаудиу Кешерю.
 

При испанците всичко върви по план. “Ла роха” взеха последователно трите точки срещу Норвегия (2:1), Малта (2:0), Фарьорските о-ви (4:1) и Швеция 3:0. При победа и сега, както и след очакван триумф над Фарьорите на 8 септември, има голяма вероятност иберийците почти да си подсигурят класирането още на този етап. Не всичко обаче е розово при Испания. Футболистите понесоха психически удар с кончината на дъщерята на Луис Енрике, който до началото на юни беше селекционер на тима. 
 

Winbet дава предимство на Испания с коефициент 1.46 за “двойка”. Залози за евентуално реми на “Арена Национал” се приемат при 4.50, а ставката за изненадващ триумф на Румъния е 7.00