Сезонът на трева в тениса е най-кратък като времетраене, но същевременно е най-трудният за предсказване. Календарът на АТР включва общо осем турнира, като тази седмица надпреварите са в Щутгарт, Германия и Хертогенбош, Нидерландия.

По не съвсем ясни причини тревата е настилка, на която Тейлър Фриц има сериозни успехи последните години. През миналата година американецът стана шампион в Ийстбърн и игра четвъртфинал на „Уимбълдън“, а освен това е победител в Ийстбърн и през 2018 г. Но в Щутгарт не е стъпвал от 2018 г. и ще е интересно колко бързо ще се адаптира.

Аслан Карацев  вече игра в турнира и победата над Корентен Муте му дава предимство откъм познаване на настилката. Но срещу 40 места разлика в ранглистата аргументи трудно се намират.

Сайтът winbet.bg предлага победа на Фриц при коефициент 1.22* срещу 4.15 за Карацев. „Тейлър Фриц -1.5 сета“ е оценено на 1.64, но на трева тайбрековете са много като количество. По тази причина „Първи сет – брой геймове над 9.5“ за 1.83 може да се играе с чиста съвест.

ЗАВИШЕН КОЕФИЦИЕНТ:

🎾 Продължителност (минути): Над 95.5 – 1.76
🎾 Двойни грешки: Над 6.5 – 1.85
🎾 Тейлър Фриц брой асове: Над 14.5 – 1.83

В Хертогенбош Милош Раонич се върна на корта след близо двугодишно отсъствие и веднага напомни за себе си с победа над петия поставен Миомир Кецманович. Томпсън пък се справи с квалификанта Джовани Перикар, но гръмотевичните сервиси на съперника му тук са сериозно предизвикателство.

Раонич би в единствения мач помежду им до момента (6:2, 6:1 в Маями през 2021 г.), но е спорно доколко това може да е ориентир. Независимо от отсъствието си канадецът е фаворит на WINBET за победа с коефициент 1.64. „Милош Раонич -1.5 гейма“ е оценено на 1.85, а казаното по-горе за тайбрековете на трева важи с пълна сила и тук. В тази връзка „Брой геймове

над 24.5“ за 1.89 определено си струва, още повече, че в срещите на Раонич често два сета са достатъчни това да бъде постигнато.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете  winbet.bg.

СНИМКА: Emmanuel DUNAND / AFP