След близо четири години чакане България най-после спечели мач от Лигата на нациите. Новият селекционер Младен Кръстаич дебютира с гръмка победа с 5:1 срещу Гибралтар, която остави нашите в Трета дивизия на турнира. Участието на националите ни приключва с гостуване на Северна Македония, което е втората част от промоцията на WINBET „Залози без риск”.

Клиентите на сайта winbet.bg, които поставиха квалифициращи залози за срещата на България срещу Гибралтар е необходимо сега да направят единичен залог на стойност поне 20 лв. при минимален коефициент 1.30 и на мача срещу Северна Македония. Всеки клиент с квалифициращ, но губещ залог за един от мачовете, ще получи бонус за безплатни залози на стойност 5 лв. и 50 безплатни завъртания (free spins) на онлайн казино играта Shining Crown.

При наличието на квалифициращ, но губещ  залог и за двата мача, бонусът ще е на стойност 10 лв. плюс 100 безплатни завъртания на играта Shining Crown. Само първият квалифициращ залог е валиден за промоцията. Бонуз залогът може да се използва за всички събития в секциите Спорт и На живо на сайта winbet.bg.

На пръв поглед мачът в Скопие е протоколен. Домакините не могат нито да се изкачат във Втора дивизия, нито да изпаднат. Но внимателен поглед в регламента на турнира и идващите квалификации за Евро 2024 внасят по-сериозна интрига.

Ако България не спечели в понеделник, ще бъде в пета урна на предстоящите пресявки по пътя към еврофиналите в Германия. Победа пък ще прати нашите в по-благоприятна позиция като резерва за баражите за европейското, въпреки че участието там е химерична перспектива.

А наред с всичко, домакините изглежда си измислиха 1001 политически причини да се хвърлят на живот и смърт. Само дето ще трябва да го напавят без четирима твърди титуляри в селекцията на Благоя Милевски. Стефан Ристовски, Ариян Адеми, Дарко Чурлинов и Валон Етеми до един пропуснаха гостуването на Грузия (0:2) и няма да са на линия и в понеделник.

България има четири победи и две равенства в историята на срещите срещу западните ни съседи, които изглежда преминаха зенита си, довел до място на Евро 2020 и бараж за класиране на световното тази година.

Северна Македония обаче минават за фаворити (1.87* за тяхна победа, 3.50 за равенство и 4.33 за успех на нашите в WINBET), но в момента са като колоси на глинени крака. Пък и стара балканска черта е когато целите вече са недостижими да се отпише всичко.

В този мач няма невъзможна развръзка. Но при положение, че нашите са с една суха мрежа в последните си 12 мача (и не можаха да опазят такава дори срещу Гибралтар) „Брой голове над 2” за 1.70 спокойно може да се търси. Малко по-смелото „Двата отбора да отбележат – Да” е оценено на 2.10, а „България брой голове над 0.5” – на 1.66.

*Коефициентите са валидни към 6:30 ч. на 26 септември 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: Антон Узунов/Стартфото