След петмесечната пауза световните квалификации в зона „Европа” тръгнаха…изненадващо. Логичните резултати в сряда и четвъртък не бяха много и това преобърна представите в доста групи. Септемврийският прозорец е с троен и втората порция мачове в събота и неделя може би ще върне нещата по местата им. Или точно обратното?

Ирландия – Азербайджан: Пряк сблъсък за последното място в група „А”

Ако мачовете бяха по 85 минути Ирландия щеше да е поне в местата за бараж. Горчивата истина е, че „зелените” още нямат точка в група „А” и световното не просто е мираж, то е невъзможност. И в момента целта е да се избегне пълното унижение в битката на дънните риби. Азербайджан също губи с малко, но редовно (0:1 от Португалия, 1:2 от Сърбия, 1:2 от Люксембург). Обаче умее добре да се затваря, все пак селекционер е Джовани де Биази, а в събота не мирише на голове. Ирландия е фаворит в мача с коефициент на WINBET 1.54, но в този мач няма невъзможен изход. Очевидният залог е „Общ брой голове под 2.5” за 1.61, а понеже от 14 ноември 2019 г. (пет мача оттогава) в Дъблин са паднали общо четири гола може дори да опитате „Общ брой голове под 1.5” при коефициент 2.80.

Беларус – Уелс: Уелс с четири победи от пет мача в историята

Мачът е на неутрален терен в Казан заради санкциите към Беларус. Погледнато откъм резултат, „домакините” се представиха прилично срещу Чехия в четвъртък, губейки само 0:1. Но статистически нещата хич не изглеждат обещаващо за селекцията на Георгий Кондратиев. Четири удара общо за 90 минути срещу 15 на съперника, два корнера срещу 12 и едва 35% притежание на топката. Треньорската смяна през април не промени нищо и добре, че в групата е и Естония, иначе последното място бе гарантирано. Уелс ще изиграят първия си мач в квалификациите от 30 март, когато биха Чехия 1:0 и точно срещу този съперник точки „драконите” нямат право да губят. Коефициентът на WINBET за победа на Уелс е 1.58.

Швейцария – Италия: Италия на мач от рекордна в историята серия без загуби

Италия ще постави рекорд за всички времена с 36 мача поред, ако не загуби в Базел. Това изглежда лесно постижимо, тъй като за 60 години в 19 мача Швейцария има една победа. А и на 16 юни „скуадрата” би 3:0 в мач от предварителните групи на европейското. Въпросът е, че срещу България континенталните първенци изглеждаха отчайващо пред гола и от 17 удара само един намери мрежата. А и при ранния стадий на сезона в Серия „А”, формата на нападателите е подозрителна. На „Санкт Якоб” трудно ще се получи голов фестивал и WINBET дава коефициент 1.69 за „Общ брой голове под 2.5”. Иначе Италия е фаворит в мача с шансове, оценени на 1.88, но стратегическо равенство (коефициент в WINBET 3.50) също влиза в плановете на европейските шампиони.

Коефициентите са валидни към 4:00 ч. на 3 септември 2021 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.