Ще продължи ли Коуч Кей да пише история?
Футбол Футбол
Баскетбол Баскетбол
Тенис Тенис
Други спортове Други спортове

КОЛЕЖАНСКИ БАСКЕТБОЛ: Ще продължи ли Коуч Кей да пише история?

Aкцентите на WINBET за срещите от "Мартенската лудост"

26 март 2022 | Новини | от Здравко Чернев | минути време за четене |
Ще продължи ли Коуч Кей да пише история?

В събота и неделя ще бъдат определени участниците във финалната четворка на колежанския баскетболен шампионат на САЩ.

Тази година турнирът „Мартенската лудост” напълно оправда името си, като само един отбор, поставен под №1, стигна финал в своя регион. И за първи път отбор, поставен под №15 стига толкова далеч в турнира.

Виланова – Хюстън

Хюстън потвърдиха правотата на статистиката на Кен Померой, който ги класира втори сред 358 университета в Америка по успеваемост. И в резултат бяха възнаградени с ролята на фаворит във финала на Южния регион на шампионата. Миналата година Хюстън стигнаха „Файнъл Фор”, но не са го правили в поредни години от периода 1982-84, когато бяха водени от Хаким Олайджуон и Клайд Дрекслър. Титла „кугарите” все още нямат, но това спокойно може да бъде тяхната година.

Виланова пък стигнаха без шум до този кръг, но две неща са тревожни за „дивите котки”: слабата резултатност срещу средняк като Мичиган в предния кръг (63:55) и само 67% овладени борби под коша в защита.

WINBET оценява на 1.62 шансовете за победа на Хюстън и да не се забравя – мачът е в Сан Антонио, който се намира на 2800 км от дома на Виланова и само на 320 км от кампуса на съперниците им. И е ясно кой ще е фактическият домакин.

Колежанският баскетбол от САЩ е само един от над 30-те вида спортни състезания, за които WINBET предлага пазари на изцяло обновения сайт winbet.bg.

Дюк – Арканзас

Треньорът на Дюк, Майк Кжижевски, наречен още Коуч Кей (на снимката), стана първият в историята на „Мартенската лудост” със 100 спечелени мача, но начинът, по който това се случи бе доста странен. Във втори пореден кръг съперникът им забрави как се вкарва в самия край. След като Мичиган Стейт вкараха пет точки във финалните пет минути, Тексас Тех се отчетоха с пет в последните 3:20 мин. и допуснаха обрат – 73:78. Любителите на конспирацията веднага съзряха сценарий Коуч Кей да остане максимално дълго в турнира, защото е машина за рейтинги.

Коуч Кей е легенда на баскетбола отвъд окена и води Дюк вече 42 години, за което време донесе на университета пет национални титли, 12 участия във Final Four и 15 титли на университетската конференция АСС. Кжижевски бе и треньор на Dream Team, американския национален отбор по баскетбол, с които спечели три олимпийски титли и две Световни купи в периода 2008-2016.

Но Арканзас не признават фаворитите. „Глиганите” елиминираха в четвъртък водачите в ранглистата и поставени под №1 в регион Запад, Гонзага.

Дюк са фаворит на WINBET за победа (1.53), а тук е интересно да се провери тенденцията за ниска резултатност в мачовете на Арканзас. При сборове 146, 101 и 142 в трите им мача на турнира (плюс 146 и 146 в двата предхождащи „Мартенската лудост” мачове”) „Брой точки под 147.5” за 1.92 е добро предложение.

Всички предложения за мачовете от турнира са на изцяло обновения сайт winbet.bg ->

Канзас – Маями

Канзас единствени от поставените под №1 стигнаха финал на регион, но показаха първите признаци на пропукване. Канзас разпиляха двуцифрена преднина срещу Провидънс и се оказаха догонващи в средата на второто полувреме, а и вкараха само 71% от наказателните удари, но спечелиха със 77:71.

Преди година пък Маями спечелиха всичко на всичко десет мача, а сега за първи път в историята си са на регионален финал. Но Канзас са не просто фаворит в мача. Шансовете им за победа WINBET оценява на 1.39, а „Канзас -5.5” се предлага за 1.85.

Всички залози за мачовете в турнира, направени с реални средства за игра са валидни за WINBET OPEN Турнир Спорт и за спечелване на талони за участие в разпределението на наградите в WINBET OPEN Бонус игра.

Северна Каролина – Сейнт Питърс

Приказката на Сейнт Питърс продължи с нова невероятна победа. „Пауните” елиминираха Пърдю след 67:64 и станаха най-ниско поставеният отбор на финал в историята на „Мартенската лудост”. Сейнт Питърс стартираха 15-и, но както се оказа, в регион Изток няма невъзможни неща.

С две късни тройки Северна Каролина излъгаха UCLA, но в този мач всичко, абсолютно всичко, е възможно като развръзка. Все пак стрелбата от тройката би трябвало да е голям коз за „катранените пети”. Те имат 47.4% успеаемост в хода на турнира, а като прибавим и ръстовото превъзходство под коша, благодарение на Брейди Манек и Армандо Бакот, везните трайно се накланят в тяхна полза.

Северна Каролина са фаворит на WINBET с коефициент за победа 1.28, а изглежда добро предложение още „Северна Каролина брой точки над 72.5”. Толкова те вкараха във всеки от мачовете си на турнира и в шест от последните си осем изобщо.

*Коефициентите са валидни към 21:30 ч. на 26 март 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

Тагове
Здравко Чернев

Здравко Чернев

Заслужил автор. Дългогодишен спортен журналист, който е в състояние да декламира статистики, състави, резултати и постижения дори и на сън. Безспорен експерт по футбол, тенис, баскетбол и редица американски спортове, а даже и някои австралийски. Всъщност няма спорт, който да му е напълно чужд, но абсолютно никога, при никакви обстоятелства и за нищо на света не би писал за хокей на лед. Причините за това са дълбоко пазена тайна, но се смята, че са основателни.

Здравко Чернев

Здравко Чернев

Заслужил автор. Дългогодишен спортен журналист, който е в състояние да декламира статистики, състави, резултати и постижения дори и на сън. Безспорен експерт по футбол, тенис, баскетбол и редица американски спортове, а даже и някои австралийски. Всъщност няма спорт, който да му е напълно чужд, но абсолютно никога, при никакви обстоятелства и за нищо на света не би писал за хокей на лед. Причините за това са дълбоко пазена тайна, но се смята, че са основателни.

Срещи