Навръх Коледа календарът на спортните събития не е особено богат. Преобладаващата част от футболните първенства са в пауза и мачовете от Националната баскетболна асоциация (NBA) е сред малкото заслужаващи внимание събития.

По традиция, датираща от 1947 г., майсторите на оранжевата топка не почиват в празничния ден и на 25 декември програмата на NBA предлага пет мача, като за първите два от тях WINBET е приготвил щедра промоция.

За да участват в нея активните клиенти на winbet.bg е необходимо да направят предварителни, единични залози на стойност поне 20 лв. за срещите Ню Йорк Никс – Атланта Хоукс и/или Милуоки Бъкс – Бостън Селтикс на 25 декември, при минимален коефициент от 1.30.

Клиентите на сайта с квалифициращ залог ще получат по 1 лв. бонус безплатен залог за всяка тройка, отбелязана в срещата, за която е поставен залогът. Бонусът ще може да бъде използван за залози на събития от секцията „На живо“ на сайта winbet.bg.

В ранния мач от 19:00 ч. българско време, Ню Йорк Никс приемат Атланта Хоукс. И двата отбора разочароваха доста дотук с представянето си като нито един от тях не се намира в зоната на плейофите. Атланта (14-15) са 11-и на Изток, а Ню Йорк (14-17) са веднага след тях. Въпреки това тимът от Голямата ябълка минава за фаворит в срещата, най-малкото заради избухналата в редиците на съперника COVID епидемия.

Само за 72 часа, три основни фигури на „ястребите“ се оказаха заразени. Към гарда Трей Йънг в списъка на карантинираните се присъединиха Данило Галинари и Клинт Капела. Засега, лигата отказва да пусне Атланта в почивка, което влияе негативно на боеспособността на тима.

Иначе, в мача се чакат доста тройки, тъй като Ню Йорк  са шести по успешни стрелби от дистанция (13.4 средно на мач) и са осми по процент успеваемост (36.3). Атланта са средняци – 12.4 средно на мач и 38.0% точност, но са готови да помогнат на доверилите им се.

Милуоки Бъкс и Бостън Селтикс излизат един срещу друг във втория мач за деня и всичко освен победа за домакините ще е изненада. Шампионите са пети на Изток, а в собствената си зала печелят два от всеки три мача.

Бостън, макар и на косъм , са все още в зоната на плейофите (девети с показатели 15-16), но и при тях  положението с COVID  е тревожно. В момента седем са в листата на заразените, като за Джош Ричардсън (неваксиниран) престоят в нея ще е дълъг.

Милуоки може би ще са без голямата си звезда Янис Адетокунбо (COVID), но останалите основни играчи засега са здрави. Дори и без него шампионите са сред лидерите по тройки в NBA, като отбелязват по 14.2 средно на мач при 35.9 % успеваемост.

И тук, както в ранния мач, гостите са по-скоро с поддържаща роля (12.2 тройки на мач, 33.7% успешна стрелба) , но и при тях господстващата вече десетилетие тенденция да се стреля безразборно към тройката е налице.