Швеция приема Норвегия в директен дуел за второто място в група “F” на европейските квалификации. Срещата е в неделя (7 септември) от 21:45 часа на “Френдс Арена” в Солна. 

Испания е убедителен лидер тук с 15 точки от пет мача и едва ли ще изпусне първата позиция. Шведите са с 10 точки, а съседите им са с две по-малко. Румъния със 7 пункта също е в “играта”. 

Двата скандинавски тима вече се срещнаха в този цикъл – 3:3, като двубоят им в Осло през март се превърна в един от бисерите на квалификациите. Норвежците водеха с 2:0 до 70-ата минута, след което “тре крунур” не само че изравниха, а и в 91-вата минута реализираха трето попадение и се виждаха като победители. В седмата минута на добавеното време обаче домакините изравниха чрез Ола Камара. 

В последно време шведите са доста убедителни през първите полувремена. В най-скорошните им четири успеха те печелят първите 45 минути на нула, а при последните два вкарват гол още до 15-ата минута. За последните 13 години Швеция е повече от стабилен домакин в евроквалификациите – 15 победи, 3 равенства и само 1 загуба. И в петте изминали срещи на домакините от борбата в групата са паднали поне по 3 попадения. 

Сега шведите ги устройват и равенства0:0, 1:1 и 2:2, защото така биха имали предимство в преките сблъсъци, ако се стигне до гледането на това. Ако изключим споменатия дуел от март, двата отбора не са се срещали в състезателен сблъсък от 1977-а година насам. През този период те са изиграли седем контроли, в които тимовете са записали по два успеха. Победите на норвежците са все като гости. 

Winbet фаворизира домакините. Коефициентът за победа на Швеция е 1.98, докато ставката за триумф на Норвегия е 4.10. Залози за реми се приемат при 3.40.