В последното десетилетие мъжкият национален отбор на Полша спечели две световни титли, Лигата на нациите и се изкачи до № 1 в световната ранглиста. На „Дружина Полска“ ѝ липсва само европейското злато. Единственото в колекцията им датира от 2009 г., а в последните две издания се задоволиха с бронз.

В съботната вечер в Рим поляците срещат Италия в най-непредсказуемия спор за титлата в Европейското първенство по волейбол за мъже от дълго време насам.

Италия и Полша имаха сходен път до финала. Всеки от двата отбора стигна дотам без загубен мач. Поляците раздадоха по един гейм на Нидерландия, Белгия, Сърбия и Словения, но в нито един от тях не паднаха с над две точки разлика, а от спечелените, само един приключи след 25-ата. И тази мощ в нападение, комбинирана с броя асове и задушаващата блокада, им помогна да нямат двубой, продължил повече от 100 минути.

Италианците пък играха два тайбрека. Срещу Германия в групата мачът бе без значение, но срещу Нидерландия на осминафинал, Скуадрата бе на три точки от отпадането. Полуфиналът срещу Франция изглеждаше убедителен, но формата на олимпийските шампиони в хода на турнира търпеше регрес и като цяло не могат да бъдат мерило.

Полша и Италия кръстосаха шпаги тази година в Лигата на нациите и сравнението не бе в полза на домакините на съботния финал. На 25 юни в Ротердам поляците биха с 3:1 и то с неоптимален състав, тъй като заради регламента, класиращ ги по право на финалите, повечето титуляри отсъстваха.

За двубоя в Рим сайтът winbet.bg дава специалнозавишен коефициент 1.98* за победа на Полша срещу 1.99 за Италия и до голяма степен изборът на фаворит опира до лични пристрастия. Но традицията казва, че финалите на европейски първенства не са кратки. В последните 20 години само веднъж мачът завърши с чисто 3:0, затова „Ще има ли четвърти гейм – Да“ за 1.43 е задължително да присъства в залозите.

Друга интересна тенденция е забъркването на Полша в обрати в последните два кръга. Световните № 1 изостанаха с гейм и срещу Сърбия, и срещу Словения. В продължение на това „Първи гейм победител – Италия“ за 1.89 носи смисъл. А за тези, които въпреки това вярват в Полша, е предложението „Двоен резултат първи гейм/мач – Италия – Полша“ за 6.50 и по-скромното, но вече случило се през тази година „Полша -1.5 гейма“ за 2.62.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: AFP