Световният шампион в WRC3 за 2016 г. и двукратен европейски шампион Симоне Темпестини с навигатора Серджио Иту (Porsche 997 RGT) ще бъдат сред най-реномираните участници в 52-то издание на „Рали България“ което започва днес край Велико Търново.

WINBET ще бъде официален партньор на 52-то Рали България и спонсор на шейкдауна преди старта на първия специален етап. За първи път в историята на спортните залагания в България, любителите на спортните залози ще намерят разнообразие от пазари и атрактивни коефициенти за Рали България на сайта winbet.bg.

Независимо от впечатляваща си визитка, Симоне никогане се е състезавал в България, за разлика от своя баща, именитият шампион Румъния от близкото минало Марко Темпестини.

Какви са целите ви в „Рали България“?

Всеки път, когато се кача в нашето Порше изпитвам истинско удоволствие и се забавлявам максимално. Така че първата ми цел е през цялото състезание усмивката да не слиза от лицето ми.

Ще се постараем да осигурим добро шоу за българската публика.

Никога не сте се състезавали в България, но имате от кого да поискате съвет за ралитата тук.

Какво ви каза вашият баща за това състезание?

Да, това ще бъде първият ми старт в България.

Баща ми ми каза, че етапите в „Рали България“ са бързи, хлъзгави и много технични, което прави състезанието много интересно, но и много трудно за дебютантите в него.

Но аз обичам да се състезавам на нови, непознати места, така че съм сигурен, че и тук ще ми бъде забавно.

“Рали България” е сред най-старите автомобилни състезания и най-престижното в страната. Неговото 52-ро издание ще се проведе между 1 и 3 септември 2023 г. в района на Велико Търново и е трети кръг от националния рали шампионат, валиден за European Rally Trophy. В него ще вземат участие 31 екипажа от четири държави. Маршрутът на надпреварата е с дължина от 150 км, разделени в тринадесет изцяло нови специални етапа.

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg