Славия и Витоша (Бистрица) излизат помежду си в мач от 1-ия кръг на сезона в елита на България. През миналия сезон “тигрите” спечелиха на два пъти срещу най-стария столичен клуб – 2:0 и 1:0. През лятото Витоша се раздели със старши треньора Росен Кирилов и някои от основните футболисти, докато Славия до голяма степен запази състава си.

Наставникът на “белите” Златомир Загорчич трябва да се справя с доста кадрови проблеми. Той няма да може да разчита на петима играчи – Георги Петков, Цветелин Чунчуков и Славчо Шоколаров са наказани, а Илиян Мицански и завърналият се в тима от Ботев (Враца) Емил Стоев лекуват контузии. Под въпрос до последно ще е Дарко Тасевски, но е по-вероятно македонският халф да се появи в титулярния състав. Атаката ще води Радослав Кирилов, а по двете крила ще играят Георги Йомов и Владислав Узунов.

Новият старши треньор на Витоша Енгибар Енгибаров тепърва ще трябва да се доказва в елита. В своя дебют той ще заложи на по-предпазлива тактика. “Тигрите” обаче имат в състава си ветерана Емил Гъргоров, който е способен във всеки миг да измисли нещо нестандартно.

“Белите” имат сериозно предимство, като коефициентът за успех в Winbet е 1.43.  Ставката за равенство е 4.10. Коефициентът за успех на “тигрите” 8.60. Winbet предлага 2.65, че двата тима ще вкарат минимум по един гол в мача.