Последното завъртане от световните квалификации зона „Европа” стартира в четвъртък и за раздаване има все още осем директни визи за Катар и 12 места за бараж. И сметките са много, въпреки че има и щастливци, държащи всичко в собствените си ръце.

Ето и някои от акцентите на WINBET за ключови срещи от световните квалификации на 11 и 12 ноември:

Русия – Кипър: Кипър са без гол като гост вече 572 минути

Русия си гарантира минимум бараж, а може още в четвъртък да се класира за световното като победител в група “H”. Макар, че най-вероятно ще трябва да мине през ада в Сплит в неделя.

Кипър върви към това, да завърши на последното място в групата, като не е спечелил точка при гостуванията си. Всъщност проблемите им навън са чудовищни. Откакто на 10 октомври 2019 г. кипърците биха в Казахстан с 2:1 в европейска квалификация, балансът им е нито една победа, един равен и девет загуби, с голова разлика 2:25, като последният гол датира от приятелския мач с Гърция преди точно 365 дни. Оттогава – 572 минути суша.

Победата на Русия не буди съмнение и WINBET дава коефициент 1.16. Тук по-интересните залози са „Кой отбор ще отбележи – само Русия” за 1.55 и „Общ брой голове под 3” за 1.83. Защото макар и фаворит, Русия все пак трябва да мисли и за пътуването до Хърватия.

Румъния – Исландия: Румъния (практически) се бетонира на бараж при победа

Миналата година Исландия би северните ни съседи с 2:1 в бараж за европейско първенство, но оттогава изтече много вода. Островитяните биха единствено Лихтещайн (два пъти), но се върнаха в миманса, където винаги е било тяхното място, а Румъния държи съдбата на второто място в група “J”.

При победи в четвъртък и три по-късно при гостуването на Лихтенщайн, мястото на бараж на Румъния е бетонирано. Румънците биха преките си конкуренти вкъщи, паднаха минимално от Германия и смяната на поколенията върви по план. Хаджи-младши, Чикълдъу, Марин и компания са безспорни фаворити в този мач. Коефициентът на WINBET за победа на Румъния е 1.62.

Молдова – Шотландия: Домакините са в серия от седем поредни загуби

Тук сметките са пределно прости. Шотландия печели, завършва втора в група “F” и отива на бараж. Островитяните дори имат и резервен план при провал, който включва загуба на Израел при гостуването на Австрия, но до него не би трябвало да се стига.

Селекцията на Стийв Кларк измъкна драматично 3:2 у дома срещу Израел миналия месец (гол на МакТоминей в допълнителното време) и също толкова измъчено би като гост Фарьорски о-ви с 1:0 (гол на Дайкс в 86-ата минута). В същото време Молдова е очаквано последна в класирането. Точката на старта у дома срещу Фарьорски о-ви бе последвана от седем последователни загуби, но резултатите вървят по възходяща. Селекционерът Роберто Бордин успя да заздрави защитата и с изключение на 0:8 и 0:4 срещу Дания другите поражения бяха прилични.

Шотландия е явен фаворит и коефициентът за победа (1.25) не буди интерес. Но WINBET предлага също „Молдова +2” за 1.60 и „Общ брой голове под 2.5” за 2.05. Все пак, шест от последните седем гостувания на Шотландия завършиха с под три вкарани гола.

*Коефициентите са валидни към 3:00 ч. на 10 ноември 2021 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.