Очакванията, че поставените под № 1 ще доминират в колежанския шампионат по баскетбол на САЩ, известен като „Мартенска лудост“ не се оправдаха. Но шампионатът определено сбъдна очакванията, че няма нищо невъзможно. 

Едва за втори път в историята, отборът поставен под № 1,  в случая Пърдю, загуби от № 16, а не по-малка бе изненадата от отпадането на миналогодишните първенци Канзас във втория кръг.

В четвъртък (петък рано сутринта българско време) са първите осминафинали, във всеки от които има изявени фаворити. Но това далеч не означава безпроблемен ден за тях.

От осемте отбора от конференция „Биг Tен“, които стигнаха до турнира, Мичиган Стейт останаха последните оцелели. „Спартанците“ биха Южна Каролина със 72:62 и Маркет с 69:60, въпреки че и в двата мача имаха безобразна стрелба от тройката (обща успеваемост 7 от 30). Но за отбелязване е желязната защита срещу съперници, които в редовния сезон бяха сред лидерите по резултатност. 

Канзас Стейт играха неочаквано труден мач срещу Монтана Стейт (77:65), след което изпратиха у дома надутите Кентъки след 75:69. При наличието на Тенеси и Флорида Атлантик в потока, този мач е нещо като билет за финалната четворка и опитният тим на Мичиган Стейт е за предпочитане като съперник в подобна ситуация. Пък и двубоят е в прочутата зала „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк, където Канзас Стейт никога досега не са стъпвали.

 

На сайта winbet.bg на победа за Мичиган Стейт може да се залага при коефициент 1.70*, като стойността падна с близо 10% от обявяването му в понеделник. „Мичиган Стейт -2.5 точки“ се предлага за 1.90, а пореден ниско резултатен мач на „спартанците“ няма да учуди никого. Затова си струва да се помисли върху „Брой точки под 137.5“ за 1.93 и „Канзас Стейт брой точки под 68.5“ за 1.85.

Идея от WINBET

Арканзас излъгаха със 72:71 миналогодишните шампиони Канзас в предишния кръг след като крилото Джейлън Уилсън по невнимание вкара наказателен удар три секунди преди края. Кънектикът пък бяха сред най-убедителните отбори през миналата седмица, разнищвайки Айова (87:63) и Сейнт Мерис (70:55). 

Проблемът за „хъскитата“ е, че мачът е в Лас Вегас, което е през две часови зони от дома им на Източното крайбрежие и биологичните им часовници ще изискват настройка, за която просто нямат време. Арканзас бяха поставени едва осми в Западния регион на турнира и причините за това е редно да си проличат в четвъртък вечер. 

Победа за Кънектикът WINBET предлага при коефициент 1.53, а „Кънектикът -3.5 точки“ – при

1.85. Арканзас разчитат на защитата да ги държи в мачовете, но тук трудно ще оцелеят. „Кънектикът брой точки над 71.5“ е оценено на 1.93, а „Арканзас брой точки под 68.5“ е със статут на почти задължителен залог. 

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти,  моля  посетете  winbet.bg.