От сезона в австралийската футболна лига останаха три мача. Тази седмица са полуфиналните срещи, в които първите два отбора от редовния сезон, Мелбърн Димънс и Порт Аделаида Пауър, се завръщат след седмица почивка.

„Демоните” и „Пауър” са фаворити в мачовете, но пък съперниците им Джийлонг Кетс (настоящите вицешампиони) и Уестърн Булдогс (първенци от 2016 г.) са с много по-скорошни успехи в елиминациите.

Австралийският футбол е един от над 30-те вида спорта, които WINBET предлага на сайта winbet.bg.

Мелбърн – Джийлонг: Двата отбора не са играли на Големия финал от началото на века
Мачът ще се играе на неутрален терен в Пърт заради COVID епидемията в Мелбърн. За „демоните” всъщност това не е новост, защото в първия кръг на плейофите те „домакинстваха” на Бризбън в Аделаида, което не им попречи да спечелят с 93:60. Мелбърн почиваха миналата седмица, докато Джийлонг играха мач на елиминация с Грейтър Уестърн Сидни, в който бяха безапелационни – 103:68.

В петък има много сметки за разчистване. На 21 август, в последния кръг от редовния сезон, Мелбърн губеха с 44 точки в средата на третата част срещу „котараците”, но гол при изтекло време на Макс Гоун донесе победата с 81:77. Така за първи път от 57 години насам „демоните” станаха шампиони в редовния сезон, а в осем от предишните девет случая спечелиха и Големия финал. Тъй че предзнаменованието е добро. И двата тима са без особени кадрови проблеми, но седмицата почивка не е за пренебрегване като предимство.

WINBET предлага коефициент 1.48 за победа на Мелбърн, които не са стигали Големия финал този век, а „Мелбърн -12.5” се предлага за 1.85. Що се касае до отбелязаните точки, всеки от двата тима завърши редовния сезон с по над 85 на мач, но по-важното е, че в петък на терена ще са двете най-здрави защити в AFL. Затова „Общ брой под 151.5” за 1.83 няма да е изненада.

Порт Аделаида – Уестърн Булдогс: Порт Аделаида търси първи финал от 14 години

И в този мач има скорошни сметки за разчистване. В последната седмица от редовния сезон, Порт Аделаида спечелиха като гост на „булдозите” с 66:64 и ги свалиха на пето място, пращайки ги по дългия път в плейофите. В тях Уестърн първо размазаха Есендън Бомбърс с 85:36 и дори не допуснаха гол през второто полувреме, а миналата събота драматично елиминираха Бризбън Суонс след 79:78 като гости. Но на висока цена. Коуди Уейтман е със сътресение на мозъка и няма да е на разположение, а участието на капитана Маркъс Бонтемпели до последно ще е под въпрос.

Порт Аделаида имаха лесен старт на плейофите (86:43 срещу Джийлонг) и почивна седмица след това. Но историята не е на тяхна страна. Миналата година Пауър бяха домакини на полуфинал, но загубиха с шест точки от бъдещия първенец Ричмънд. По всичко изглежда е дошло време за реванш.

Коефициентът на WINBET за победа на Порт Аделаида е 1.42, а „Порт Аделаида -14.5” (еквивалент на два гола и половина) се предлага за 1.85. Но и в този мач защитите ще са на мода (третата и четвъртата в редовния сезон една срещу друга) затова на очи се набива „Общ брой под 155.5” с коефициент 1.83.

*Коефициентите са валидни към 4:00 ч. на 9 септември 2021 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.