Тампа Бей отвърна на удара с първа победа във финалната серия
Футбол Футбол
Баскетбол Баскетбол
Тенис Тенис
Други спортове Други спортове

NHL: Тампа Бей отвърна на удара с първа победа във финалната серия

Акцентите на WINBET за Мач № 4

21 юни 2022 | Новини | от Петър Симеонов | минути време за четене |
Тампа Бей отвърна на удара с първа победа във финалната серия
Ондржей Плат от Тампа Бей отбелязва гол срещу Колорадо Авалнч в Мач №3 от финалните серии в NHL.

Тампа Бей Лайтнинг вероятно спечелиха най-ценната си победа за целия сезон след като се наложиха с 6:2 на Колорадо Аваланч в мач № 3 от финалните серии за Купата Стенли на Националната хокейна лига (NHL) и вече изостават на само една победа от съперниците си.

Ето и най-важното от WINBET за пазарите за залози за Мач № 4, налични на сайта winbet.bg:

След две мъчителни загуби като гост с разгромното 0:7 във втория мач, Тампа Бей нямаха никакъв друг избор освен да спечелят първото си домакинство в сериите. В цялата 104-годишна история на NHL само пет пъти се е случвало отбор да спечели Купата Стенли след изоставане с 3:0 във финалните серии, а четири от петте последни серии бяха спечелени с по 4:0 победи, така че целта пред властващите шампиони беше повее от ясна.

Отказът от твърдо защитната тактическа схема, с която досега успяваха макар и с мъка в плейофите и замяната ѝ със силно офанзивен план попречи на Колорадо да повторят подвизите си от първите два мача.

За „светкавиците“ очаквано блеснаха традиционните стрелци Стивън Стамкос, Ондржей Плат и Пат Марун, всичките с по един гол и асистенция. Звездата на отбора в мача обаче определено беше вероятно най-добрият вратар в лигата в момента, Андрей Василковски, чиито 37 спасявания се оказаха решаващи и донякъде заличиха срама от седемте гола, които той инкасира преди дни.

За Колорадо, които загубиха за първи път като гост от началото на плейофите, блесна Габриел Ландеског, който отбеляза и двете попадения за тима в мача, но това беше искра в буре с вода, най-вече заради петте гола, които титулярният вратар Дарси Кюмпър пуснa още до средата на втората част. Завърналият се след контузия страж беше заменен от резервата-чудо Павел Француз, който макар и с девет спасявания, не можа да спре нападението на Тампа Бей да отбележи шестия си гол от рикошет 15 минути преди края.

По този начин, Тампа Бей събудиха надеждите си за трета поредна титла в лигата, но и засилиха очакванията към себе си преди Мач № 4, който отново ще бъде в родната им „Амели Арена“. Светкавиците задължително трябва да спечелят преди сериите да се завърнат в дома на Аваланч в Денвър в петъчната нощ.

Въпреки героичната победа на Тампа Бей, нищо не е решено и преди поредния, четвърти сблъсък между шампиона и фаворита за титлата силите са равни, поне що се отнася до коефициентите на WINBET. Нова победа на Светкавицата е оценена на 2.44*, колкото и победата на Колорадо.

Всички предложения на WINBET за срещата са на winbet.bg -> 

По-интересното обаче е в състава на Лавината, където изобщо не е сигурно с кой вратар ще предпочете да стартира мача треньорът Джаред Беднар. Кюмпър започна 10 от първите 11 мача на Колорадо в плейофите, но поредицата от контузии отвори възможност на Француз да направи сезона на живота си, като спечели всички мачове в които започна титуляр.

Но ако се съди по резултатността на мачовете досега в серията (общо 21!) голове ще има и WINBET предлага „Брой голове над 5.5“ за 1.71, което е изкушаващо. Новата тактическа постройка на Тампа Бей прави и „Тампа Бей Лайтнинг -0.5“ за 2.45 също доста привлекателно.

*Коефициентите са валидни към 6:30 ч. на 22 юни 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: Luis Santana/IMAGO-ZUMA Wire

Тагове
Петър Симеонов

Петър Симеонов

Заслужил автор.

Петър Симеонов

Петър Симеонов

Заслужил автор.