Тампа Бей ще търси задължителна победа срещу Ню Йорк Рейнджърс
Футбол Футбол
Баскетбол Баскетбол
Тенис Тенис
Други спортове Други спортове

NHL: Тампа Бей ще търси задължителна победа срещу Ню Йорк Рейнджърс

Колорадо очакват своят съперник за финала за Купата Стенли

07 юни 2022 | Новини | от Петър Симеонов | минути време за четене |
Тампа Бей ще търси задължителна победа срещу Ню Йорк Рейнджърс

В Националната хокейна лига (NHL) контрастът между двете конференции е пълен. На Запад, Колорадо Аваланч просто прегазиха Едмънтън Ойлърс с 4:0 победи и сега ще се наслаждават на почивка от поне седмица в очакване на съперник за финала.

В същото време на изток ситуацията става все по-сложна. Ню Йорк Рейнджърс водеха с 2-0 победи в серията (играе се до четири победи от седем мача) срещу Тампа Бей Лайтнинг, преди „светкавиците“ драматично да обърнат нещата в последната третина на третия мач с късния гол на Ондржей Палат 42 секунди преди сирената.

Четвъртият мач е тази нощ, отново в „Амали Арена“ в центъра на Тампа и нещата могат да се завържат още повече, ако Лайтнинг успеят да изравнят сериите – нещо, което с абсолютна сигурност е тяхна цел номер едно преди мачовете да се преместят обратно в „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк.

Eто и акцентите на WINBET преди срещата за всички фенове на хокея и спортните залози на сайта winbet.bg:

За разлика от предишния мач, Тампа Бей със сигурност ще опитат да извадят Рейнджърс от зоната им на комфорт с ранно попадение, с което да разбият крайно дефанзивната схема на Рейнджърс. Тази схема работеше добре в първите две срещи, когато Рейнджър предимно оставяха противниците си да се мъчат да атакуват непробиваемата стена от стикове и разчитаха най-вече на масирани атаки в моменти на числено приемущество.

Залогът е твърде голям за Тампа Бей и това със сигурност ще се отрази на играта им, затова сигурно не е странно, че те са фаворит на WINBET за краен победител в срещата с коефициент 1.93*. Победа на Ренджърс е оценена на 3.35, а равенството в редовното време  – на 4.15.

Всички предложения на WINBET за срещата са на winbet.bg -> 

В случай на успех, това ще бъде шеста поредна победа у дома за Тампа в плейофите през този сезон. Може обаче да сме доста сигурни, че това няма е изключително резултатен мач. След головия дъжд в първия мач, спечелен от Рейнджърс с 6:2, головете в серията драстично намаляха  на по 5 в следващите два мача (разменени победи с по 3:2). Причината за това? Руските вратари на двата отбора.

Игор Шестьоркин

Игор Шестьоркин

Стражът на Рейнджърс, Игор Шестьоркин, не е пускал повече от три гола на мач от началото на плейофите и е на второ място в лигата по спасени голове над очакваното – най-високият ранкинг по този показател сред всички вратари на отборите, които все още са в плейофите. Колегата му от другата страна, Андрей Василевски, е двукратен шампион на лигата и бе 4-ти по спасени голове преди началото на плейофите. Василевски не е допускал повече от три гола в последните три домакински мача

на Лайтнинг, като една от тези срещи отборът му спечели на нула. Така че „Брой голове под 5.5“ за 1.83 също звучи добре като залог, както и „Тампа Бей Лайтнинг -1.5“ за приятните 2.45.

*Коефициентите са валидни към 12:00 ч. на 7 юни 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКИ: Dirk Shadd & Luis Santana/IMAGO-ZUMA Wire

Тагове
Петър Симеонов

Петър Симеонов

Заслужил автор.

Петър Симеонов

Петър Симеонов

Заслужил автор.