Сезон 2021 в мъжкия тенис завършва днес в Торино. Двубоят за титлата в Шампионата на АТР противопоставя победителя от миналата година Данил Медведев и носителя на трофея от 2018-а Александър Зверев. А традицията напоследък казва: трисетов мач определя шампиона.

Всъщност, любопитното е, че точно Зверев е единственият от преименуването на турнира през 2017 г., който не се е нуждаел от трети сет за да спечели финала. Германецът би Джокович в два сета, докато Медведев се нуждаеше от обрат миналата година в Лондон, за да се справи със съпротивата на Доминик Тийм.

Медведев има леко предимство (6:5) в преките мачове, а предимството напоследък е твърдо на негова страна. Той спечели пет мача срещу Зверев в рамките на последните 24 месеца, три от тях през тази година, а преди две седмици буквално унищожи олимпийския шампион на турнира в Париж, давайки му общо само четири гейма. И това е само част от причините Медведев да е сочен за фаворит във финала в Торино.

Световният №2 приключи мача си в събота с Каспер Рууд за само 80 минути. Зверев имаше нужда от два часа и половина за да преодолее Новак Джокович, а пък и бе на корта докъм полунощ и времето за възстановяване е подозрително кратко. А и вече загуби от Медведев в предварителната група.

WINBET предлага коефициент 1.57 за победа на Медведев, докато успех на съперника му е оценен на 2.42. А говорейки за историята на финалите напоследък: ако й се доверите, естественият избор на залог е „Александър Зверев +1.5 сета” за 1.52. „Данил Медведев брой геймове над 12.5” се предлага за 1.64, а „Александър Зверев брой геймове над 12.5” – за 2.00. Но внимание: в историята на това съперничество двусетовите мачове преобладават (7 от 11). Затова „Точен брой сетове: 2” е с коефициент 1.57.

*Коефициентите са валидни към 10:00 на 21 ноември 2021 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.