Вторият за годината турнир от Големия шлем официално започва в неделя, но квалификациите за основната схема на „Ролан Гарос“ потеглят още в понеделник. Трима българи ще участват в пресявките, като първа на корта ще излезе завърналата се след майчинство Сесил Каратанчева. Димитър Кузманов и Адриян Андреев започват участието си утре.

Сесил бе вън от кортовете четири години и ако първият мач при завръщането ѝ (6:7, 5:7 срещу Адитя Карунаратне на ITF турнир в Сарагоса) даде някои надежди, 1:6, 0:6 срещу Джесика Понше преди две седмици в Плача д`Аро бе доста отрезвяващо.

Контрерас е № 192 в ранглистата и е повече специалистка на твърди кортове. Но европейските ѝ  резултати на клей (полуфинал на турнир 60 000 в Португалия) са повече от прилични. Мексиканката игра втори кръг на основната схема през миналата година в Париж и ще играе под сериозно напрежение предвид актива от точки за защитаване.

Сайтът winbet.bg предлага коефициент 1.07* в полза на Контрерас срещу 8.00 за Сесил. И ако Каратанчева заслужава доверие, то препоръчително е да се търсят ниски летви като „Сесил Каратанчева брой геймове над 5.5“ за 1.75 и „Сесил Каратанчева +7.5 гейма“ за 1.50.

Двете румънки са не само сънароднички, но и много близки приятелки. Но това не пречи на Кристиян да води с 2:0 в преките мачове помежду им.

Всяка от тях имаше проблеми с контузии през миналата година, което доведе до срива им в световната ранглиста. Но през 2023 г. Кристиян спечели вече три ITF титли и достигна до два полуфинала и три четвъртфинала. Докато Русе е с отрицателен баланс (три победи и пет загуби) от март насам, включително само две победи на клей.

Коефициентите на WINBET за победа са в нейна полза (1.76 срещу 2.03 за Кристиян), но изборът на която и да било от тях е въпрос на лични предпочитания. Все пак, при две чисти победи на

Кристиян дотук „Жаклин Кристиян брой геймове над 11.5“ за 1.59 изглежда препоръчително.

Виктория Томова

Виктория Томова започва седмицата с рекордно високо класиране в ранглистата (№71) и правото на директно попадане в основната схема на „Ролан Гарос“. Затова първата ни ракета при дамите ще загрее за откритото първенство на Франция с турнир в Страсбург.

Корне прави много слаб сезон с едва четири победи от 14 мача и само един спечелен мач срещу опонентка от Топ 100. Но играе пред родна публика, което е допълнителен стимул.

Коефициентите за победа са на страната на

Томова (1.81 срещу 1.97 за Корне), а „Виктория Томова -1.5 гейма“ се предлага за 1.96. Тук препоръчително е да се търсят залози за дълъг мач. Като „Брой геймове над 20.5“ за 1.73 или „Първи сет – брой геймове над 9.5“ за 2.08.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: Rob Prange / DPPI via AFP