Данил Медведев вече е полуфиналист, но в четвъртък историята на Финалите на АТР може да бъде пренаписана на италианска земя. Трима претенденти се борят за втората позиция в Червената група в Торино, като само един от тях контролира съдбата си.

С победа и загуба в сметката си, Александър Зверев знае, че успехът в ранния мач срещу Хуберт Хуркач ще му е достатъчен за продължаване напред. Олимпийският шампион бе в същата ситуация на Финалите преди три години, когато се разправи с Джон Иснър по пътя към най-голямата титла в кариерата си. 

Германецът спечели единствения си досегашен мач с Хуркач (на клей в Мадрид през 2019 г.), но оттогава съперникът му направи гигантски скок в развитието си. С титла от сериите „Мастърс” тази година, но и с две загуби дотук в Торино, полякът се нуждае от чист успех за да запази шанс за полуфинал. Фаворит на WINBET обаче е Зверев, чийто коефициент за победа е 1.23. 

Но ако сервисът на Хуркач заработи на ултра бързия корт в Торино, нещата могат да станат завързани. „Хуберт Хуркач +1.5 сета” може да изглежда като светотатство, но коефициент 2.08 е в състояние да промени вижданията. Както и „Хуберт Хуркач общ брой геймове над 10.5” за 1.96. А залози за необходимото на поляка „Точен резултат 0:2” се приемат при коефициент 8.00!

Ако Хуркач спечели в три сета, участието му в Торино със сигурност приключва, но пък това ще бъде грандиозна услуга за Яник Синер. 

В историята на турнира не е имало случай влязъл като резерва тенисист да се класира за полуфинал. За италианеца сценарият включва не само победа на Хуркач, но и успех срещу Данил Медведев. Трудно, предвид историята на съперничеството им (0:2 с две поражения на турнира в Марсилия в последователни години), а и факта, че срещу съперници от Топ 5 на ранглистата Синер е 0:8. Но у дома и стените помагат, както стана във вторник при вдъхновяващата победа над Хуркач. 

Плюс това за Медведев мачът е без всякакво значение, ако изключим точките, които може да прибави към актива си за ранглистата. Коефициентът на WINBET за победа на руснака е 1.36. А дори да не вярвате в изненадата (победа за Синер се предлага при 3.14), „Яник Синер +1.5 сета” за 1.76 и „Яник Синер общ брой геймове над 11.5” за 1.83 са заслужаващи размисъл предложения.

*Коефициентите са валидни към 6:30 ч. на 18 ноември. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.