С всеки следващ кръг, финал между Новак Джокович и Рафаел Надал все повече изглежда като най-логичният завършек на „Уимбълдън”. Куриозно е, че при петима останали поставени тенисисти в четвъртфиналите, точно те двамата имат такива за съперници, но това едва ли ще е пречка за двамата титани.

Ето акцентите на WINBET и най-важното от пазарите за залози от сайта winbet.bg за четвъртфиналните срещи на Откритото първенство на Великобритания.

Джокович проспа втория сет и бе на косъм да не успее да приключи осминафинала си с Тим ван Райтхофен преди настъпване на вечерния час в неделя. В същия ден, Синер прати Карлос Алкарас сред зрителите и достигна втория си за годината и трети в кариерата четвъртфинал на турнир от Големия шлем.

Само че, от девет години насам, единствените, побеждавали сърбина на „Уимбълдън” са Сам Куери (2016 г.) и Томаш Бердих (предсрочно, в мач през 2017 г., когато Джокович унищожи лакътя си).

Джокович прегази Синер през миналата година в Монте Карло и въпреки че оттогава италианецът напредна страшно, не изглежда това да е денят, в който ще успее да бие шампиона. Победа за Джокович WINBET предлага при 1.12*, а след преразхода на сили в неделя тя е много вероятно да е чиста. „Яник Синер да спечели сет – Не” е оценено на 1.85.

Гофен бе четвъртфиналист в Лондон през 2019 г. и оттогава не е играл на това ниво в турнира, а Нори ще стане първият британец на четвъртфинал от Анди Мъри през 2017 г. С изключение на мача му от втори кръг срещу Жаум Мунар, той минава като валяк през конкуренцията, докато Гофен се забърка в доста неприятности в неделя срещу Франсис Тиафо и трябваше да разчита на късен пробив в петия сет за победата.

Нори никога не е играл в подобен мач, но пък при опита си в такава ситуация, Гофен никога не е печелил. Победата за Нори WINBET предлага за 1.45, а тук добре изглежда още „Камерън Нори -1.5 сета” за 1.90.

Трудно е да се обясни как Гарин стигна четвъртфинал след 0:2 сета изоставане срещу Алекс де Минор. Трудно е да се обясни и защо на Кириос се наложи да играе пет сета срещу Брандън Накашима. Но е лесно да се предположи, че този път отпускане няма да има. Победата за Кириос е с коефициент 1.23, а смела прогноза би било „Ник Кириос -2.5 сета” за 2.37.

От четирима американци на осминафинал само Тейлър Фриц успя да спечели мача си. По-интересното е, че той е един от едва тримата, побеждавали Надал тази година. Направи го на финала в Индиън Уелс през март, където спря серията от 20 поредни успеха на испанеца. Който помни и обича да отмъщава за подобна дързост.

Фриц е на първия си четвъртфинал от Шлема в кариерата си и без съмнение е аутсайдер. Коефициентът му за победа е 3.30 срещу 1.35 за Надал, но тъй като и двата мача помежду им досега завършваха чисто, интересен залог е „Точен брой сетове 3” за 2.23. И между другото – Надал е със 7 победи от 7 мача на четвъртфинал в този турнир…

В женския турнир поставените също са кът. На четвъртфинал останаха само четири и единствено Онс Жабур от Топ 20 на света още е в играта. Пет от оцелелите осем за първи път стигат толкова далеч в турнир от Големия шлем. На книга, всичко това прави прогнозите трудни. Но може би само на книга.

Първият изцяло германски четвъртфинал при жените в Лондон от десет години насам. За Ниймайер той идва в едва вторият ѝ турнир от Шлема, докато Мариа трябваше да чака 15 години и две бременности, за да го достигне.

Това е класически сблъсък между мощта и сечените удари. С последното Мариа би три поставени в схемата поред. Но ако всяка от тях имаше какво да губи, Ниймайер категорично няма. Коефициентът ѝ за победа е 1.57, а към това спокойно може да бъде добавено и „Юле Ниймайер под 12.5 гейма” за 1.75.

ТЕНИС - УИМБЪЛДЪН: Ще има нова шампионка – Жабур или Рибакина? - news.winbet.bg
Онс Жабур (снимка: Rob Prange / DPPI via AFP)

Боузкова е царица на слайсовете, с които разби ритъма на Каролин Гарсия на осминафинала в неделя и я накара да премине границата на допустимия риск. Но Жабур има по-добри сечени удари от нейните и тази тактика няма да сработи. Тунизийката продължава да е фаворит №1 за титлата и опитът ѝ от миналогодишния четвъртфинал с Арина Соболенко ще е от полза във вторник. WINBET оценява на 1.27 победа за Жабер, а за по-смелото „Марие Боузкова да спечели сет – Да” за 2.10 ще се иска съперничката ѝ да проспи период от мача. Което, макар и по-рядко, все още се случва.

Рибакина е едва втората представителка на Казахстан на четвъртфинал в историята на „Уимбълдън”, макар че както и предишната (Ярослава Шведова) е родена в Русия. Томлянович също е със сменено поданство (родена в Хървия, играе за Австралия) и за втора поредна година стига толкова далеч в Лондон.

От Рибакина тя не храни добри спомени (4:6, 0:6 в единствения им мач досега), но „Айла Томлянович да спечели сет – Да” с коефициент 1.61 е постижимо. Но до доказване на противното Рибакина е фаворитка за достигане на полуфиналите и WINBET оценява шансовете й за това на 1.57.

Преди 12 дни този мач в Бад Хомбург завърши 6:2, 6:1 за Халеп. А в последните два мача помежду им геймовото съотношение е 24:4 в нейна полза. И случаят изглежда приключен. Е, не съвсем, защото в Бад Хомбург бе 32 градуса, а в Лондон в сряда ще е поне с десет по-студено. Пък и тревата на „Уимбълдън” вече никаква я няма. Тъй че условията ще са много различни. Все пак победа за Халеп с коефициент от WINBET 1.43 е залогът за предпочитане.

*Коефициентите са валидни към 6:00 ч. на 5 юли 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

ОСНОВНА СНИМКА: Anne-Christine POUJOULAT / AFP