Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu

Последни новини:

ЕВРО 2024: Англия мечтае, но предимството е за Испания / УИМБЪЛДЪН: Крейчикова е фаворитка за титлата / КОПА АМЕРИКА: Аржентина ще вземат рекордна титла / ТУР ДЬО ФРАНС: Стана интересно - Вингегор пак е в играта / BREAKING NEWS: WINBET и Ботев Пловдив отново продължиха партньорството си / УИМБЪЛДЪН: Полуфиналите не предлагат особена интрига / ФУТБОЛ МИКС: Поне три гола в сблъсъка на върха в Швеция / ЛИГА ЕВРОПА: Ботев Пловдив дебютира срещу стар душманин / КОПА АМЕРИКА: Уругвай ще отстранят и Колумбия / ФУТБОЛ МИКС: Интернасионал ще бият Жувентуд за Купата на Бразилия / ЕВРО 2024: Англия и Нидерландия може да предложат неочаквано резултатен мач / УИМБЪЛДЪН: Синер и Алкарас ще са полуфиналисти / КОПА АМЕРИКА: Аржентина ще се помъчат за победа над Канада / ЕВРО 2024: WINBET засилва емоцията от решаващите мачове / ЕВРО 2024: Когато Франция е на терена, головете ги няма никакви /
Начало » ТУР ДЬО ФРАНС: Удря часът на спринтьорите

ТУР ДЬО ФРАНС: Удря часът на спринтьорите

Тадей Погачар постигна ключова победа и увеличи още повече шансовете си за крайния успех

Днешният пети етап в колоездачната обиколка на Франция от Сент Жан дьо Мориен до Сент Вулбас (177 км) е предназначен изцяло за спринтьорите, тъй като е равнинен.

Вчера Тадей Погачар много уверено хвърли ръкавицата за крайната победа, като знаково спечели бягането от Пинероло до Валоа (140 км), първият голям планински тест, в който бе премината един от емблематичните върхове на Тура – Галибие (2642 м).

Той направи атака в катеренето преди височината, преодоля я първи, а след това на спускането дори увеличи аванса си, така грабна етапна победа и поведе с 45 секунди пред белгиеца Ремко Евенепул и с 50 сек. пред големия си съперник и актуален шампион в надпреварата Йонас Вингегор. Потвърди се опасението, че датчанинът не е в оптимална форма след зверското падане в ранната пролет.

Тадей Погачар на Галибие.

Тадей Погачар на Галибие.

Поради всичко това сайтът winbet.bg завиши шансовете на Погачар да върне трона на Тура на цели 70 процента в прогнозата си за краен победител. Вингегор се отдалечава в симулациите за защита на титлата с близо 32%, а въпреки проявените дързост и хъс в първите дни на обиколката тази година, Евенепул остава стабилно назад с около 8%.

Интересно от гледна точка на битката за короната ще е в петък, когато е първото индивидуално бягане по часовник и възможностите са две – или ще стане интересно и преследвачите на Погачар ще намалят пасива си, или той ще доубие надеждите им и до края турът ще е само за овации.

Дотогава обаче фокусът ще е към винаги зрелищните спринтьорски финали на равнинните етапи, а и този в четвъртък е такъв, не само днешният.

Всичко от WINBET за Тур дьо Франс ->

WINBET, а и няколко специлизирани колоездачни сайтове, отдават предпочитанията си за етапен победител днес на Яспер Филипсен с близо 48%. Това е така заради профила на самия финал, много подходящ за тима му Alpecin-Deceuninck. Гледащите колоездене са наясно, че тези спринтове, освен изключително опасни, са свързани с много тактика, като всеки един от отбора има определена роля в определен момент, а т.нар. извеждане за финален спринт в последните метри е истинско изкуство.

Яспер Филипсен

Яспер Филипсен

Филипсен падна в третия етап и това не му позволи да се намеси в битката на финала в Торино (Италия), но новините от тима са добри – той е възстановен и готов за подвизи.

Във вероятностите за това кой днес ще се качи най-високо на стълбицата следват Дилън Гроневеген със 17%, Арно де Лие с 13%, Бениам Гирмай, който вече влезе в историята като първият тъмнокож етапен победител в Тура – 10%, и, разбира се, Марк Кавендиш – около 8%.

Британецът гони рекордна 35-а етапна победа в Тура, поради което отложи окончателното си оттегляне от колоезденето, но днес едва ли ще сред най-големите „торпили“ в Сент Вулбас. И за него състезанието не започна по най-добрия начин, но Кавендиш заяви, че остава позитивен. Много по-вероятно е той и тимът да се намесят в шестия етап в четвъртък.

СНИМКИ: IMAGO