Сакраменто Кингс не са играли в плейофите на Националната баскетболна асоциация (NBA) повече от 15 години, но краят на сушата изглежда близо.

„Кралете“ са една от най-приятните изненади на сезона и в момента оглавяват Тихоокеанската дивизия, а в добавка са трети в класирането на Западната конференция. В Сакраменто тръгват в последното си за сезона турне на Изток, а пътят им започва срещу борещите се за място в плейофите Чикаго Булс.

„Биковете“ са с показатели 31 победи и 36 загуби и държат последната квота за участие в елиминациите, а странната програма на мачовете им даде четири дни почивка преди домакинството срещу Сакраменто. В последния си към днешна дата мач Чикаго имаха нужда от героична серия в последната четвърт, за да бият опитващите се всячески да загубят Хюстън Рокетс със  110:101 и представянето им въобще не бе вдъхновяващо.

Младият тим на Сакраменто пък получи урок от Милуоки Бъкс (124:133) в домашната си зала, но навън „кралете“ не са губили от 15 февруари. На сайта winbet.bg коефициентите победа откриха с предимство за Чикаго, но в последните часове нещата се преобърнаха драматично. Победа за „биковете“ се предлага в момента за 1.96* срещу 1.89 за Сакраменто.

Няма промяна в очакванията за резултатен мач, защото гостите са в Топ 10 по темпо, а Чикаго не са най-усърдният в защита отбор. Предложението на WINBET „Брой точки над 235“ е с коефициент 1.76, а внимание заслужава още „Сакраменто брой точки над 119“ (получило се в десет поредни техни мача) за 1.92.

Идея от WINBET

Прогнозите за този мач се люшкат между крайностите заради неяснотата около участието на Джа Морант. Звездата на Мемфис влезе в програма за контрол на гнева след като бе сниман как размахва оръжие в нощен клуб. А без него „гризлитата“ (41-26, второ място на Запад) са обречени и последната (макар и неофициална) информация е, че завръщането му на терена все още не е с точно фиксирана дата.

Маями (37-33) в момента са в групата за встъпителния турнир в Източната конференция и за да избегнат участие там трябва да наваксат три победи изоставане от Ню Йорк Никс. Плюс за „горещите“ е домашният терен (само пет отбора на Изток са с по-висока успеваемост от тях у дома) и фактът, че спечелиха почти две трети от срещите си с тимове от Запада.

Победа за Маями WINBET предлага за 1.58, а при положение, че Мемфис на практика са спечелили титлата в Югозападната дивизия, носи смисъл и „Маями -3 точки“ за 1.77. Защото Мемфис имат твърде много високи играчи, които са с травми и подкошието им увисва сериозно. В същото направление на мисли е предложението „Маями брой точки над 110“ за 1.71, а в седем от последните си осем мача домакините достигнаха тази граница безпроблемно.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: IMAGO