Вие сте тук:

ФОРМУЛА 1:
Верстапен ще изравни рекорда за последователни победи

За Серхио Перес, „Астон Мартин“ и „Ферари“ уикендът обещава трудности

Формула 1 се завръща след лятната пауза с Гран При на Нидерландия. Трасето край Зандвоорт може и да е омразно за пилотите, адски спънато, морално остаряло и да прилича на нещо като клонинг на „Хунгароринг“, но там ще бъдат вперени всички погледи в неделя.

Защото Макс Верстапен е на прага на исторически рекорд.

#

Още по-интересни и вълнуващи спортни залози с Бет Ментор от WINBET

Интуитивна, лесна и удобна нова функционалност за клиентите на сайта winbet.bg

Само двама души в историята на Формула 1 са печелили девет поредни състезания. Алберто Аскари (1952-1953) и Себастиян Фетел (2013) споделят този рекорд, но оцеляването му е под сериозна заплаха. Макс Верстапен е с осем поредни спечелени старта и от десет състезания не приключи на първата позиция само в Саудитска Арабия и Азербайджан.

След второто място на световния шампион в Баку изглеждаше, че между него и съотборника му Серхио Перес ще се води люта битка. Четири месеца по-късно никой не си и помисля да оспорва превъзходството на Верстапен. Световната титла е неизбежна, единственият въпрос е кога ще бъде официализирана?

Десет състезания преди края, Верстапен е с преднина от 125 точки, а коефициентът му за победа бележи нови рекордни стойности всяка седмица. За неделното състезание на сайта winbet.bg залози за успех на нидерландеца се приемат при 1.25*. Съотборникът му Серхио Перес е със ставка 9.50, а Люис Хамилтън и Лaндо Норис с по 15.00 дори не се забелязват в огледалото за обратно виждане.

Но едно от нещата, с които трябва да се внимава в Зандвоорт, е времето. Атмосферните условия обещават истинска руска рулетка с дъждовни събота и неделя, пълни с гръмотевични бури. Което прави квалификацията доста интересна и в някаква степен по-трудна за предсказване.

Верстапен остава фаворит за победа в нея с коефициент 1.40, но по профил и с дъждовната прогноза, нещата удивително напомнят на Унгария. А там от първа позиция потегли Хамилтън. Коефициентът за седемкратния световен шампион е 8.50 (достатъчно за трето място като фаворит) точно зад Норис (8.00).

С нови подобрения в болидите на Зандвоорт ще се появят Астън Мартин и Ферари. Първите изненадващо загубиха темпо след Канада, докато Скудерията взе два подиума в последните четири старта, но в Унгария бяха безнадеждни. И очакванията не са нещо по-различно в Нидерландия. WINBET предлага „Двата болида на „Ферари“ да завършат в Топ 6 – Не“ за 1.29, а не са изключени също „Двата болида на „Ферари“ да спечелят точки – Не“ за 2.59 и „Двата болида на „Астън Мартин“ да спечелят точки – Не“ за 1.52.

И не на последно място: Серхио Перес няма никакви успехи на дъжд през този сезон. И независимо, че мексиканецът разполага с най-добрия болид в колоната, няма да е изненада, ако е причина за „Двата болида на Ред Бул да завършат на подиума – Не“ за 2.18.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

СНИМКА И ГРАФИКА: AFP

Прочетено: 138
[ufc-fb-comments]

“Уин Бет Онлайн“ ЕООД (ЕИК: 203294705) е организатор на хазартни игри онлайн чрез интернет сайт www.winbet.bg, чиято дейност подлежи на регулация от Националната агенция за приходите и е лицензирана съгласно Закона за хазарта със следните лицензи: Удостоверение № 000030-7529 от 13.09.2023 г., отразяващо актуалното състояние на лиценз за организиране на игри в игрално казино, издаден с Решение № 000030-6257 от 29.06.2015 г. на ДКХ; Удостоверение № 000030-5946 от 21.07.2023 г., отразяващо актуалното състояние на лиценз за организиране на залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, издаден с Решение № 000030-8099 от 22.07.2016 г. на ДКХ и Удостоверение № 000030-5944 от 21.07.2023 г., отразяващо актуалното състояние на лиценз за организиране на залагания върху случайни събития и залагания, свързани с познаване на факти, издаден с Решение № 000030-11140 от 29.09.2017 г. на ДКХ.

Адрес: България, гр. София, ж.к. „Младост - 2“, ул. „Свети Киприян“, 44 A, ет. 1.