За първи път турнирът в Рим е със схема от 96 участника и две седмици времетраене. От догодина това ще се превърне в норма в световния тенис, но до другата неделя „Форо Италико“ ще преживее невиждан спектакъл.

България има двама представители в турнира, а първа участието си започва Виктория Томова.

Томова мина успешно през квалификациите и при победа в този мач за първи път ще влезе в Топ 70 на световната ранглиста. Първата ни ракета играе най-силния тенис в кариерата си, а победите ѝ в пресявките срещу Саша Викъри и Альона Болшова бяха повече от убедителни.

Родената в Русия и играеща за Казахстан Юлия Путинцева прави доста странен сезон. Тя спечели поредни мачове само на два турнира, но пък отпадна в първи кръг само три пъти от девет участия.

Путинцева и Томова нямат предишни мачове, но при 21 позиции преднина в ранглистата казахстанката има предимство в прогнозите. Сайтът winbet.bg приема залози за победа на Путинцева при коефициент 1.40* срещу 2.90 за Томова. И въпреки че в тениса такива паралели не са съвсем издържани, мачът на Виктория през миналата седмица в Реус срещу Лорън Дейвис е добър ориентир. Защото Путинцева е със същите „габарити“ като американката, а за капак времето ще е студено и доста влажно, което ще свали допълнително скоростта на корта. Тук „Виктория Томова да спечели сет – Да“ за 1.80 е нелошо предложение. „Брой геймове над 19.5“ за 1.65 и „Виктория Томова брой геймове над 9.5“ за 1.78 също си струват, както и „Виктория Томова +4.5 гейма“ за 1.76.

Мач от втория кръг на „Чалънджър“ във Франкавиля ал Маре. Кузманов е поставен под № 6 в основната схема, а единственото достойнство на съперника му е, че играе пред родна публика.

Италианецът падна до № 267 в света, а в последните десет седмици има едва един турнир с преминат повече от кръг. Двамата с Кузманов изиграха три мача на клей дотук, от които Мико спечели два. И не само по тази причина в сряда му е отредена ролята на фаворит.

WINBET приема залози за победа на Кузманов при коефициент 1.40. „Димитър Кузманов -3.5 гейма“ е оценено на 1.79, но мачовете на Мико рядко са бързи и безпроблемни. Затова „Брой

геймове над 20.5“ за 1.71, получавало се в два от досегашните им три мача, е за предпочитане.

Илиян е № 4 в световната ранглиста за юноши, а турнирът е Куршумлийска Баня, Сърбия, е първият му от категория М25 при мъжете. Пловдивчанинът мина лесно през квалификациите и този мач ще е добър тест за настоящите му възможности.

Ерхард е № 361 в света и е най-високо класираният съперник в кариерата на Илиян дотук. Французинът има два полуфинала и два четвъртфинала през годината на сметката и разбираемо е фаворит тук.

Коефициентът на WINBET за негова победа е 1.07 и реалността е такава, че тя няма да изненада никого. Но Илиян си струва да бъде подкрепен с нещо от рода на „Първи сет – Брой геймове над 8.5“ за 1.80.

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: Rob Prange /IMAGO