След бруталното меле на финалната линия в четвъртия етап от Тур дьо Франс, в сряда колоната ще се сблъска с първите убийствени височини в петия етап на обиколката. Изкачването Кол де Суде (екстра категория) и Кол де Мари Бланк (първа категория) обещават да разкъсат колоната и да произведат нов водач в общото класиране.

Когато стане дума за височини и общо класиране първите мисли са за Тадей Погачар и Йонас Вингегорд. Сайтът winbet.bg предлага коефициент 3.05* за етапна победа на Погачар и 9.00 за Вингегорд, но има ред причини, поради което да не се заложи на нито един от тях.

Всеки от двамата е страхотен катерач и в уменията им няма капка съмнение. Но Кол де Суде е практически на средата на етапа, а след Кол де Мари Бланк следват 18 км спускане. Плюс това не е особено препоръчително да се облича жълтата фланелка още в петия етап (Погачар е само на шест секунди зад лидера Йейтс, Вингегорд е на 17), защото до края има още 16, а никой не гори от желание да брани лидерската позиция толкова дълго.

Затова победителят в сряда най-вероятно ще е с доста сочен коефициент. Трети по ставка с 21.00 е американецът Нилсън Паулес. Американецът,

който е от индианското племе Онеида, води в класирането за катерачи и запазването на това водачество е основната цел в момента на отбора му „EF Education-EasyPost“. Което означава почти сигурно включване в евентуално бягство преди първата височина, спечелване на точки там и езда пред основната група до финала.

Друг отбор без цели в общото класиране, „Инеос Гренадирс“, има перфектния човек за участие в бягство. Даниел Мартинес е с коефициент за победа 67.00, но не заслужава да бъде подминаван с лека ръка.

И не на последно място – Матей Мохорич бе най-активният в бягствата през 2021 г. в „Тур“-а. Словенецът спечели последния етап в обиколката на родината му през пролетта и профилът на трасето му пасва отлично. Коефициентът на WINBET за успех на Мохорич е 101.00, но неговата мисия е да блесне в дни като този.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКA: Marco BERTORELLO / AFP