Време за последни сметки и надежди за плейофите
Футбол Футбол
Баскетбол Баскетбол
Тенис Тенис
Други спортове Други спортове

NFL: Време за последни сметки и надежди за плейофите

Предпоследна седмица от редовния сезон в NFL

29 декември 2022 | Новини | от Здравко Чернев | минути време за четене |
Време за последни сметки и надежди за плейофите

До старта на плейофите в Националната футболна лига (NFL) остават малко повече от две седмици. От четвъртък до понеделник е предпоследният кръг от редовния сезон, а на старта му са свободни само четири от 14-те места за елиминациите. И ако някои гледат към тях, други с изправени пред тежки кадрови решения. Което може да доведе до сериозни разгроми в този кръг.

Тенеси Тайтънс – Далас Каубойс

За Тенеси този мач е без значение. С показатели 7-8 „титаните“ са втори в Южната дивизия на Американската конференция (AFC) и плейофната им съдба ще бъде решена на 8 януари в гостуването на лидера Джаксънвил Джагуарс, когато победителят ще продължи в елиминациите, а за загубилия сезонът приключва.

Иначе казано – единствената цел на Тенеси в четвъртък е да се опазят от контузии. По тази причина рънингбекът Дерик Хенри, който е единственият сносен играч в нападение на домакините, ще бъде на пейката и няма да помирише терен. А куотърбек за „титаните“ ще е новобранецът Малик Уилис, който не е подал пасове дори за 100 ярда в който и да било от мачовете си през сезона.

Далас (11-4) са с гарантирано плейофно място и все още технически са в борбата както за титлата в Източната дивизия на Националната конференция (NFC), така и за мястото под №1 в схемата на елиминациите. И ще бъдат с всичко най-добро на терена.

Победата на гостите не буди капчица съмнение и сайтът winbet.bg предлага коефициент 1.16* за такава. Но защитата на Далас е адски пропусклива в последните седмици и мачовете на „каубоите“ се превръщат в надстрелване. „Брой точки над 36.5“ се предлага за 1.62 и дори с куотърбек-новобранец Тенеси могат да помогнат достатъчно за постигането му.

Лас Вегас Рейдърс – Сан Франциско Фортинайнърс

Сан Франциско продължават да са най-горещият тим в НФЛ, като навъртяха вече осем последователни победи. „Найнърс“ са с показатели 11-4 и засега са трети в Националната конференция, но изгледите да мръднат напред са отлични, въпреки че и те са с новобранец куотърбек – избраният като последен в последния седми кръг на драфта Брок Пърди!

Идея от WINBET

Идея от WINBET

Лас Вегас (6-9) са само теоретично в борбата за плейофите, което доведе до драматични кадрови решения в сряда. Куотърбекът Дерек Кар бе уведомен, че няма да играе и се очаква на 9 януари да бъде освободен от отбора. Причината е, че на тази дата по договор Лас Вегас ще му дължат $33 милиона и сумата ще се превърне в гарантирана, ако той се контузи в някои от оставащите два мача на отбора. Затова Кар дори няма дори да бъде вписан в тимовия лист в неделя, а вместо него на терена ще се появи Джаред Стидъм, който не е започвал титуляр в тригодишната си кариера в NFL и е пробвал общо 61 паса. А за капак срещу него ще е най-силната защита по всеки показател в лигата и мачът има сериозен потенциал да се превърне в кървава

баня за домакините. Които ще са е и без двама от основните си защитници – Чандлър Джоунс и Дензел Периман.

WINBET оценяват на 1.20 шансовете за нова победа на Сан Франциско. „Сан Франциско -6.5 точки“ за 1.58 може да сe играе без никакви угризения, а нелошо предложение е и „Лас Вегас брой точки под 15.5“ за 1.90.

Всички предложения на WINBET за срещите от NFL са на сайта winbet.bg ->

Грийн Бей Пакърс – Минесота Вайкингс

Дивизионен сблъсък, в който Грийн Бей (7-8) играят за опазване на крехките си плейофни надежди, а Минесота (12-3) – за запазване на второто място в схемата на плейофите. Теоретично Минесота са в борбата и за №1 в Националната конференция, но е доста вероятно още преди да стъпят на терена в неделния следобед шансовете за това да са се изпарили.

„Викингите“ са невероятни късметлии през този сезон. От 12-те им победи, 11 дойдоха с осем или по-малко точки разлика (включително в последните две седмици). Куриозно, но единственият случай, в който феновете им не трепериха до края, бе точно срещу Грийн Бей в първия кръг от сезона (23:7). Но куотърбекът на Пакърс Арън Роджърс има девет победи и равенство в 13-те си домакинства срещу Минесота и въпреки че кариерата му върви определено надолу тази година, срещу подобна статистика е трудно да се залага.

Коефициентът на WINBET за победа на Минесота е 1.57, а ръка за ръка с това върви „Грийн Бей -1.5 точки“ за 1.63. А предвид мекото време за сезона (температурата на старта на мача в Грийн Бей се очаква да е „цели“ два градуса над нулата) може да се очаква прилична резултатност от вида на „Брой точки над 44.5“, оценявано на 1.63.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Коефициентите са валидни към 6:00 ч. на 29 декември 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg

СНИМКА: Cory Knowlton/ZUMA Wire via IMAGO

Тагове
Здравко Чернев

Здравко Чернев

Заслужил автор. Дългогодишен спортен журналист, който е в състояние да декламира статистики, състави, резултати и постижения дори и на сън. Безспорен експерт по футбол, тенис, баскетбол и редица американски спортове, а даже и някои австралийски. Всъщност няма спорт, който да му е напълно чужд, но абсолютно никога, при никакви обстоятелства и за нищо на света не би писал за хокей на лед. Причините за това са дълбоко пазена тайна, но се смята, че са основателни.

Здравко Чернев

Здравко Чернев

Заслужил автор. Дългогодишен спортен журналист, който е в състояние да декламира статистики, състави, резултати и постижения дори и на сън. Безспорен експерт по футбол, тенис, баскетбол и редица американски спортове, а даже и някои австралийски. Всъщност няма спорт, който да му е напълно чужд, но абсолютно никога, при никакви обстоятелства и за нищо на света не би писал за хокей на лед. Причините за това са дълбоко пазена тайна, но се смята, че са основателни.