До старта на плейофите в Националната футболна лига (NFL) остават малко повече от две седмици. От четвъртък до понеделник е предпоследният кръг от редовния сезон, а на старта му са свободни само четири от 14-те места за елиминациите. И ако някои гледат към тях, други с изправени пред тежки кадрови решения. Което може да доведе до сериозни разгроми в този кръг.

За Тенеси този мач е без значение. С показатели 7-8 „титаните“ са втори в Южната дивизия на Американската конференция (AFC) и плейофната им съдба ще бъде решена на 8 януари в гостуването на лидера Джаксънвил Джагуарс, когато победителят ще продължи в елиминациите, а за загубилия сезонът приключва.

Иначе казано – единствената цел на Тенеси в четвъртък е да се опазят от контузии. По тази причина рънингбекът Дерик Хенри, който е единственият сносен играч в нападение на домакините, ще бъде на пейката и няма да помирише терен. А куотърбек за „титаните“ ще е новобранецът Малик Уилис, който не е подал пасове дори за 100 ярда в който и да било от мачовете си през сезона.

Далас (11-4) са с гарантирано плейофно място и все още технически са в борбата както за титлата в Източната дивизия на Националната конференция (NFC), така и за мястото под №1 в схемата на елиминациите. И ще бъдат с всичко най-добро на терена.

Победата на гостите не буди капчица съмнение и сайтът winbet.bg предлага коефициент 1.16* за такава. Но защитата на Далас е адски пропусклива в последните седмици и мачовете на „каубоите“ се превръщат в надстрелване. „Брой точки над 36.5“ се предлага за 1.62 и дори с куотърбек-новобранец Тенеси могат да помогнат достатъчно за постигането му.

Сан Франциско продължават да са най-горещият тим в НФЛ, като навъртяха вече осем последователни победи. „Найнърс“ са с показатели 11-4 и засега са трети в Националната конференция, но изгледите да мръднат напред са отлични, въпреки че и те са с новобранец куотърбек – избраният като последен в последния седми кръг на драфта Брок Пърди!

Идея от WINBET

Лас Вегас (6-9) са само теоретично в борбата за плейофите, което доведе до драматични кадрови решения в сряда. Куотърбекът Дерек Кар бе уведомен, че няма да играе и се очаква на 9 януари да бъде освободен от отбора. Причината е, че на тази дата по договор Лас Вегас ще му дължат $33 милиона и сумата ще се превърне в гарантирана, ако той се контузи в някои от оставащите два мача на отбора. Затова Кар дори няма дори да бъде вписан в тимовия лист в неделя, а вместо него на терена ще се появи Джаред Стидъм, който не е започвал титуляр в тригодишната си кариера в NFL и е пробвал общо 61 паса. А за капак срещу него ще е най-силната защита по всеки показател в лигата и мачът има сериозен потенциал да се превърне в кървава

баня за домакините. Които ще са е и без двама от основните си защитници – Чандлър Джоунс и Дензел Периман.

WINBET оценяват на 1.20 шансовете за нова победа на Сан Франциско. „Сан Франциско -6.5 точки“ за 1.58 може да сe играе без никакви угризения, а нелошо предложение е и „Лас Вегас брой точки под 15.5“ за 1.90.

Дивизионен сблъсък, в който Грийн Бей (7-8) играят за опазване на крехките си плейофни надежди, а Минесота (12-3) – за запазване на второто място в схемата на плейофите. Теоретично Минесота са в борбата и за №1 в Националната конференция, но е доста вероятно още преди да стъпят на терена в неделния следобед шансовете за това да са се изпарили.

„Викингите“ са невероятни късметлии през този сезон. От 12-те им победи, 11 дойдоха с осем или по-малко точки разлика (включително в последните две седмици). Куриозно, но единственият случай, в който феновете им не трепериха до края, бе точно срещу Грийн Бей в първия кръг от сезона (23:7). Но куотърбекът на Пакърс Арън Роджърс има девет победи и равенство в 13-те си домакинства срещу Минесота и въпреки че кариерата му върви определено надолу тази година, срещу подобна статистика е трудно да се залага.

Коефициентът на WINBET за победа на Минесота е 1.57, а ръка за ръка с това върви „Грийн Бей -1.5 точки“ за 1.63. А предвид мекото време за сезона (температурата на старта на мача в Грийн Бей се очаква да е „цели“ два градуса над нулата) може да се очаква прилична резултатност от вида на „Брой точки над 44.5“, оценявано на 1.63.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Коефициентите са валидни към 6:00 ч. на 29 декември 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg

СНИМКА: Cory Knowlton/ZUMA Wire via IMAGO