Природата не просто си поигра с участниците на Australian Open, а удари голямо рамо на част от фаворитите. Във втория ден близо дузина мачове бяха отложени или изобщо не започнаха заради чудовищната жега и последвалите дъждове.

Сред облагодетелстваните бяха трима от първите 10 поставени в мъжкия турнир (Новак Джокович, Андрей Рубльов и Холгер Руне), които ще разполагат с около 24 часа повече за възстановяване, в сравнение със съперниците си във втория кръг.

Клиентите WINBET могат да включват и мачове от Australian Open в своите множествени залози (колонки) за специалния Бонус колонка, който може да достигне до 100% от направения залог, в случай, че залогът е печеливш. Всяка колонка, включваща залози на поне три срещи от Откритото първенство на Австралия, ще бъде премирана с допълнителен бонус върху печалбата и може да включва и мачове от топ футболните първенства на Европа.

Джокович нямаше проблеми с Роберто Карбайес Баена и нещата вървят към сблъсък с Григор Димитров в третия кръг в събота. Но преди това първата ни ракета трябва да се справи със сънародника на деветкратния шампион в Мелбърн Ласло Джере, срещу когото не е играл дотук в кариерата си.

Сърбинът е специалист на клей и това е настилката, на която е спечелил 12 от 13-те си титли на всички нива на професионалния тенис. През 2022 г. Джере за първи път имаше година с положителен АТР баланс на твърди кортове (15-14), но пък през миналата седмица би актуалния № 3 в света Каспер Рууд на турнира в Оуклънд.

Сайтът winbet.bg дава сериозно предимство на Григор в коефициентите за победа (1..28* срещу 3.85) и въпреки че „Ласло Джере да спечели сет – Да” за 1.55 е възможно за постигане, „Григор Димитров -4.5 гейма” за 1.75 не бива да се подминава.

Идея от WINBET

От оформените до момента в долната половина при мъжете мачове от втория кръг, само един дава вероятност за победа на фаворита под 60%. Такъв е случаят в двубоя Бен Шелтън – Николас Яри. Шелтън е № 89 в света, но възходът му се дължи най-вече на резултатите в „Чалънджър” турнири в САЩ в края на миналата година. Яри е бивш № 38 в света, който изтърпя едногодишно наказание за допинг и в момента е 154-и.

Чилиецът е специалист на клей, но мина успешно през квалификациите преди да изхвърли 26-ия поставен Миомир Кецманович. Така че, 2.19 за победа на Яри не е лоша идея, а „Николас Яри брой геймове над 19.5” за 1.66 не бива да се пропуска.

Потенциална изненада може да се търси в мача

Дженсън Брууксби – Каспер Рууд. Рууд имаше добри резултати на твърди кортове през миналата година, но предимно в зала, където настилката е по-бавна. На открито, от финала на US Open през септември балансът му е три победи и четири загуби.

Брууксби пропусна на косъм да е сред поставените в схемата, а миналата седмица бе полуфиналист в Оуклънд. Твърдите кортове са настилката, на която е израснал и постигнал най-големите си успехи. WINBET оценява на 3.25 шансовете му да хвърли бомбата дотук на турнира, докато победа на Рууд се предлага при 1.36. Но ще е изненада американецът да остане със съвсем празни ръце, затова си струва да се гони „Дженсън Брууксби да спечели сет – Да” за 1.46 и „Дженсън Брууксби +1.5 сета” за 2.20.

Линда Фрухвиртова (сн. AFP)

При жените, 21 от 25-те започнали участието си от поставените в схемата преодоляха първия кръг. Паула Бадоса се отказа, а срещите на Даря Касаткина и Беатриз Адад Мая бяха отложени с ден, но изненадите дотук са кът. Тенденция, която вероятно ще се промени. Но сред тези, на които може да се гласува доверие, е Линда Фрухвиртова.

Седемнайсет годишната чехкиня в момента е 82-а в света и в първия кръг безцеремонно се разправи с влязлата с „уайлд кард” Джейми

Форлис – 6:0, 6:4. В четвъртък я чака друга австралийка с подобен статут, Кимбърли Бъръл, която никога се е доближавала до първите 150 в света.

Представителката на домакините донякъде изненадващо отстрани ветеранката Кая Канепи (поставена под № 31), но срещу Фрухвиртова трудно ще повтори удара. Победа за чехкинята е с коефициент 1.46 в WINBET, а спокойно може да се търси и „Линда Фрухвиртова -1.5 сета” за 2.10.

От поставените, Каролин Гарсия е кандидат № 1 за динена кора. Шампионката от финалите на WTA е на рекордното четвърто място в ранглистата, но ще трябва да преодолее финалистката от US Open 2021 Лейла Фернандес.

Канадката имаше кошмарна 2022 г., в която спечели два мача след средата на юни. Миналата седмица Фернандес бе четвъртфиналистка в Оуклънд, въпреки че в играта ѝ все още има доста лъкатушения. Но е безстрашна, което би трябвало да ѝ е от полза.

Победа за Фернандес е с коефициент 3.00 и въпреки че продължаване на Гарсия (коефициент 1.41) изглежда по-вероятният изход, „Лейла Фернандес брой геймове над 10.5” за 1.83 е изкушение.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Коефициентите са валидни към 6:00 ч. на 18 януари 2023 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКИ: AFP