В друго първенство това щеше да бъде дербито на сезона – първият срещу вторият четири кръга преди края в (потенциално) решителен за титлата мач. Но в Първа лига нещата стоят другояче. Лудогорец вече осигуриха поредната си титла и са готови да излязат във ваканция. А в ЦСКА текат съществени промени може би на всички нива и финалът за Купата България на 11 май е център на вниманието.

Все пак в събота е последният за сезона сблъсък Лудогорец – ЦСКА, за който WINBET има двойно предложение.

С промоцията БОНУС ПАРТНЬОРИ клиентите на winbet.bg могат да спечелят до 100 лв. бонус за безплатен залог за спортни събития на сайта. За да се възползват от нея активните потребители на winbet.bg е необходимо да поставят предварителен единичен залог на стойност поне 20 лв. за победа на отбор, спонсориран от WINBET (ЦСКА, Локомотив Пловдив, Ботев Пловдив, Ботев Враца и Царско село).

Всеки клиент с квалифициращ залог ще спечели бонус от 20 лв. в случай, че отборът, за който е поставен залогът, отбележи първи гол и спечели срещата. В случай, че отборът, за който е поставен залогът, отбележи първи гол, но загуби срещата, то бонусът ще бъде равен на размера на потенциалната печалба (сума на залога*коефициент) от съответния губещ залог до максимум 100 лв.

Мачът Лудогорец – ЦСКА важи и за промоцията ДЕРБИ УИКЕНД. За да участват в нея клиентите на winbet.bg е необходимо да направят предварителен, единичен залог на стойност поне 20 лв. и минимален коефициент 1.30 на някой от пазарите „Брой голове”, „Алтернативен брой голове” и „Двата отбора да отбележат” за мача, който е в събота, 30 април, от 20:00 ч.

Всеки клиент с квалифициращ залог ще получи безплатен единичен залог на стойност в зависимост от настъпване на предварително определено събитие. При отсъдена дузпа размерът на бонуса ще бъде 10 лв., при показан червен картон – 15 лв., а при отбелязан автогол – 20 лв. При настъпили две или повече от тези събития в срещата, размерът на безплатния залог ще бъде този, който е с най-високата стойност.

Когато двата отбора се срещнаха за последно, Юрген Матей донесе победата на ЦСКА с 1:0. По онова време разликата на върха бе само две точки и вариантът на омръзналото на всички господство на Лудогорец в Първа лига да бъде сложен край не изглеждаше невъзможен.

Четири месеца по-късно интригата вече е мъртва. Разликата е 14 точки и върви само нагоре. Още повече, че са налице няколко тревожни за ЦСКА серии.

Откакто Алън Пардю пое „червените” тимът още дори не е успял да се разпише. Равенството с Левски (0:0) бе последвано от загуба за купата от Славия (0:2), но пък Димитър Евтимов спаси две дузпи и осигури класирането на финал. Положения за гол не липсваха и в двата мача, но топката така и не влезе в мрежата на противника на ЦСКА. Въпреки това, Пардю бе възнаграден с договор до лятото на следващата година, но всеки мач до края на настоящия сезон ще е тест за бъдещето му.

ЦСКА не са печелили мач извън София от 19 септември. Победите като гост оттогава бяха срещу Царско село и Славия, а в истинските визити балансът е плачевен – три загуби и три равенства при голова разлика 3:9.

А най-тревожното е положението, когато „червените“ гостуват в Разград. ЦСКА не са печелили като гости срещу „орлите” в шампионатен мач от 5 ноември 2017 г., но също така не са им вкарвали гол в продължение на 469 игрови минути.

Затова може би няма да е грешка да се избере „Двата отбора да отбележат – Не”, което WINBET предлага при коефициент 1.90*. Мачовете в Разград напоследък не са особено резултатни (общо осем попадения в последните седем срещи на всички фронтове), затова предложението „Брой голове под 2.5” за 1.87 също заслужава внимание.

При кризата с контузени (главно в защита) и отлъчени играчи в ЦСКА, коефициентите са трайно на страната на домакините. WINBET предлага победа за Лудогорец при 1.75, като стойностите вървят непрестанно надолу. Равенството е оценено на 3.70, а успех за ЦСКА – при 5.00.

А по отношение на промоцията „Дерби уикенд” не бива да се пропуска факта, че в пет от последните шест мача между Лудогорец и ЦСКА имаше поне по един изгонен играч, а в единствения мач, в който това не се случи, имаше отсъдена дузпа!

Залозите за тази среща, поставени с реални средства за игра, са валидни и за WINBET OPEN ALL INCLUSIVE турнир Спорт както и за спечелване на талони за участие в разпределението на печалбите в WINBET OPEN Бонус игра.

*Коефициентите са валидни към 14:30 ч. на 29 април 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.