WINBET Snooker Special - много емоции и спомени на феновете
Футбол Футбол
Баскетбол Баскетбол
Тенис Тенис
Други спортове Други спортове

СНУКЪР: WINBET Snooker Special – много емоции и спомени на феновете

Двете звезди на снукъра дадоха всичко от себе си в името на качественото забавление

10 юни 2024 | Новини | от Асен Алексиев | минути време за четене |
WINBET Snooker Special – много емоции и спомени на феновете

Събитието WINBET Snooker Special беше дори по-вълнуващо, отколкото мнозина може би са очаквали. Рони О’Съливан и Джон Хигинс поднесоха страхотни битки с много емоции в края на миналата седмица в Пловдив и София.

Размениха по една победа – Ракетата спечели под тепетата с 5:3, а 24 часа по-късно шотландецът се реваншира с 5:4. Но резултатите не бяха най-важното, все пак елитът на снукъра е във ваканция.

Двете величия осигуриха хубави спомени със самото си присъствие и поведение, феновете в залите “Колодрум” и “Левски” в двата града ги видяха такива, каквито са. Те играха като големи и се държаха като големи, а в крайна сметка това са най-важните послания, които големият спорт отправя.

„Любим отбор“ на WINBET прави Евро 2024 още по-интересно
07 юни 2024 | Новини

„Любим отбор“ на WINBET прави Евро 2024 още по-интересно

Пред арената над околовръстното шосе в столичния квартал “Младост” фенове започнаха да се тълпят дълго преди началото на събитието.

“Извинете, откъде се влиза?”, “Аз съм с електронен билет, гледам, повечето хора тук са с хартиени, възможно ли е да не вляза?”, “Кога и къде е срещата с Рони и Джон?”. Такива въпроси можеха да се чуят пред залата, те издаваха голямата тръпка и нетърпението преди шоуто, бушуващите емоции от очакването сред феновете на снукъра.

WINBET Snooker Special просто препотвърди нарастващата популярност на снукъра в България, неговата все по-ключова роля като атрактивен спорт с висока интелигентност и джентълменство между най-големите. Хора от няколко поколения носеха автобиографията на Рони О’Съливан и си купуваха официалните артикули преди събитието – и с надеждата за автограф.

Около 19 часа в събота на софийското събитие стана ясно, че Ракетата е поискал да потренира на масата при празна зала, поради което отварянето на вратите леко се забави. Желанието на 7-кратния световен шампион показа, че… Рони си е Рони. Мачовете бяха демонстративни, но перфекционизмът и жаждата за победа винаги са част от багажа на Гения от Чигуел.

Много бързо се изви огромна опашка пред малка съседна зала, в която фенове можеха да се снимат и здрависат с Хигинс и О’Съливан, да им кажат по някоя дума. Всичко трябваше да става с ракетна бързина, но двамата се усмихнаха на всеки един свой почитател, като размениха и думи с хората, които се престрашаваха да им кажат нещо извън “здрасти” и “благодаря”.

Португалия ще стигне далеч в лебедовата песен на Роналдо
10 юни 2024 | Новини

Португалия ще стигне далеч в лебедовата песен на Роналдо

Събитието WINBET Snooker Special привлече и чужденци – чуваше се британска реч, сръбска, гръцка, румънска… Залата бе почти пълна, а при излизането на двете звезди под звуците на любимите им песни въздухът затрептя в очакване. Големите звезди загряха с фрейм с двама от най-добрите български състезатели в снукъра – Братислав Кръстев партнираше на Вълшебника от Уишоу, а балканският шампион Виктор Илиев – на Ракетата. Величията обърнаха внимание на своите съотборници. Рони не спря да си говори с Илиев, когото вече познаваше от други свои визити в България, личеше, че се интересува от него, погледна щеката му, подаде му своята.

След това О’Съливан и Хигинс продължиха линията от Пловдив и си спретнаха битка, в която имаше всичко от снукъра – магически удари, брейк-билдинги, грешки и т.н. Вторият фрейм дълго бе тържество на сейфти ударите. Накратко казано, мачът предложи снукър от много добра проба, а не “престрелка” с цел шоу и бързо приключване.

Рони пак бе… Рони. Той обърна внимание на една от българските съдийки да почисти черната топка, но не остана доволен от резултата, взе я в ръцете си, плюнчи и бърса. След това се случи нещо подобно и публиката, заслужаваща добри думи за спазването на етикета и правилата за снукър събитие, видимо се забавляваше.

Флорида и Едмънтън ще се върнат към високата резултатност
10 юни 2024 | Новини

Флорида и Едмънтън ще се върнат към високата резултатност

Забавлението продължи и по време на награждаването. Десислава Колева-Иванова, маркетинг мениджър на WINBET, връчи специален плакет на О’Съливан, като и получи плакет – от председателя на Българската снукър федерация Олег Велинов, за успешния край на поредното събитие, организирано от компанията и организацията. Победителят Хигинс бе награден от столичния кмет Васил Терзиев.

“Много ви моля, вземете ми автографи от Рони и Джон на тази картичка. Ръчно я направих специално за тях и за събитието.” С такава молба се обърна зрител към представител на организаторите по време на 15-минутната пауза. Получи препоръка да изчака и да се надява, тъй като срещата с фенове приключи доста по-рано, но дори тогава двете легенди не се разписваха, а почитателите им получаваха готови картички.

Щастието му се усмихна, случи се нещо, което не беше планирано и изненада дори организаторите – Рони О’Съливан уважи стеклите се край масата фенове, даде доста автографи, мнозина се снимаха с него. Факт е, че мина като ракета в сравнение с Хигинс, който уважи абсолютно всеки зрител, било то за подпис, снимка, селфи…

В същото време търпеливо го чакаха съпругата му Денис и дъщеря им Клаудия, която навърши 17 години в края на гостуването им в България. Те също се усмихваха, подобно на хилядите в Спортна зала “Левски”.

Тагове
Асен Алексиев

Асен Алексиев

Журналист с колосален стаж в различен тип медии и с интереси във футбола, американските отборни спортове, тениса, снукъра и зимните спортове. Интересува се от статистика, факти, история на спортовете, но и от психологическата страна на спорта. Обича да гледа спорт на живо или по телевизията, независимо от времето и мястото, както с бира, така и без.

Асен Алексиев

Асен Алексиев

Журналист с колосален стаж в различен тип медии и с интереси във футбола, американските отборни спортове, тениса, снукъра и зимните спортове. Интересува се от статистика, факти, история на спортовете, но и от психологическата страна на спорта. Обича да гледа спорт на живо или по телевизията, независимо от времето и мястото, както с бира, така и без.