За втори път в последните три сезона Новак Джокович стартира с титли от Откритите първенства на Австралия и Франция.

Трофеят в Париж го изведе под № 1 във вечната класация за спечелени турнири от Шлема и горещия въпрос в момента е дали към него ще прибави титлите от „Уимбълдън“ и US Open?

Джокович държеше едновременно четири титли през 2016 г., но „Календарният шлем“ при мъжете, както е известно постижението, не е постигано от 1969 г. насам, когато Род Лейвър спечели четирите големи турнира. (При жените последният календарен шлем е постиган за последно през 1970 г. от Маргарет Корт.)

WINBET сега предлага супер завишения коефициент 4.50 за „Новак Джокович да спечели календарен Голям шлем (2023) – Да“.

Следващият турнир на сърбина е „Уимбълдън“, а мнозина от стигналите далеч на „Ролан Гарос“ почиват през тази седмица. Но има българско присъствие в надпреварите от календара на Международната тенис федерация ITF.

Мач от първия кръг на турнира в Лития (Словения). Кариерата на Александър Донски на сингъл е в сериозен застой, за разлика от двойките, където е № 252 в света. Поединично, Алекс е № 786, където е и върховото класиране на настоящия му съперник.

Ироушек прави дебюта си за 2023 г. след дълго лечение на контузия и в двата кръга на квалификациите нямаше особени проблеми. Чехът се определя като почитател на червените кортове, на каквито се играе в Лития, докато на тях сервисът на Донски не е такова предимство.

Сайтът winbet.bg предлага победа на Александър Донски при коефициент 1.75*, а „Александър Донски -1.5 гейма“ – при 1.89. Но мачовете на Алекс на тази настилка рядко са лесни или

особено бързи, затова препоръчителният залог тук е „Брой геймове над 20.5“ за 1.79.

Два часа след края на мача си на сингъл, Донски стартира участието си и на двойки, където е поставен под № 3. Алекс има десет ITF титли в карето, включително една от тази година, в Монастир, Тунис. По-важното за отбелязване е, че от десет турнира само веднъж е губил в първи кръг.

Роко Хорват няма мач на двойки от над две години, а Вито е с кариерен баланс две победи и девет загуби. Победата за Донски/Келовски WINBET оценява на 1.1о, но за участие в промоцията Бонус колонка е необходим залог на „Донски/Келовски -1.5 сета“, предлагано за 1.31.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: Emmanuel DUNAND / AFP