Сезон 2021/22 в българския футбол ще бъде преполовен в понеделник с мача между претендентите за титлата – ЦСКА и Лудогорец. Есенният шампион е известен.

Равенството на ЦСКА в Кърджали ги лиши и от теоретичната възможност да застигнат „орлите”. Но победата е без алтернатива за „армейците”, защото иначе мечтата за край на разградската доминация в Първа лига бързо може да се окаже блян.

За дербито на челниците в българското първенство, WINBET предлага атрактивна промоция.

Всички клиенти на сайта winbet.bg с губещ залог за победа на ЦСКА на стойност минимум 10 лв., ще получат 100% от сумата на своя залог обратно (максимум 50 лв.) Предложението е валидно само за единични, предварителни залози, а заложената сума ще бъде възстановена под формата като безплатен залог за спортно събитие от секцията „На живо“ на winbet.bg.

През последната седмица и двата претендента са като колоси на глинени крака. Лудогорец изяде нечуван пердах у дома от аутсайдера Пирин, а единственото позитивно за ЦСКА от гостуването на Арда бяха двата гола на Жорди Кайседо, с които еквадорецът си върна лидерската позиция при реализаторите. Иначе казано, горивото в двете машини явно е на привършване и в понеделник в Борисовата градина ще се играе на изпарения.

Традицията на „Българска армия” напоследък не е на страната на Лудогорец. Несменяемите от десетилетие шампиони на България нямат победа в София в шампионатен мач от юли 2017 г. В осемте мача оттогава имаше седем равенства преди гръмкото 4:1 за ЦСКА през май тази година. Доколко то е меродавно е спорно, защото по онова време Лудогорец вече бяха разпрегнали каруцата и се готвеха за атака на Шампионската лига.

Въпреки дългата суша обаче, Лудогорец е фаворит на WINBET за победа в понеделник, като коефициентът за гостите е 2.54. Успехът на ЦСКА е оценен на 2.75, а равенството, което е традиция напоследък в София – на 3.25.

Голови фойерверки в понеделник не се очакват. Прогнозата е за минусови температури, двата отбора явно привършиха силите отдавна, а и предпазливостта би следвало да доминира. Затова можете да помислите върху „Общ брой голове под 2.5” за 1.66 и дори „Общ брой голове под 2” с коефициент 2.25. Но има една друга интересна голова тенденция, която се набива на очи.

Последните четири мача на „Българска армия” завършиха 4:1, 1:1 (за купата), 2:2 и 1:1. За двата отбора да отбележат гол – Да” WINBET дава коефициент 1.83. Но ако считате, че традицията ще бъде нарушена – „Лудогорец чиста мрежа – Да” се предлага за 2.90, а шансовете за „ЦСКА чиста мрежа – Да” са оценени на 3.00.

*Коефициентите са валидни към 5:30 ч. на 20 декември 2021 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.