Тур дьо Франс напуска пределите на Испания в понеделник и предлага първия ден, в който спринтьорите ще могат да блеснат. Досегашните два етапа не бяха предвидени за едрите и взривни момчета, но дистанцията от Аморебиета до Байон е точно за тях.

Това е вярно най-вече за финалната ѝ част, като последните 77 км са равни почти като тепсия. Но преди тях има три височини от трета категория и едно адски стръмно спускане към Сан Себастиян, където колоната може да се разкъса. Но ако това не стане, финалният спринт ще определи победителя.

Спецификата на финалния спринт изисква сериозна отборна работа, затова много от прогнозите започват с името на Яспер Филипсен. Белгиецът от доста време насам е като обсебен от този етап и говори само и единствено за спечелването му. Сайтът winbet.bg предлага коефициент 2.68* за победа на Филипсен в етапа, което го прави фаворит № 1 в първия ден на седмицата.

Още повече, ча Матьо ван дер Пул прие да играе ролята на помощник в името на успеха на отбора на „Алпецин“. Но ако по някаква причина Филипсен окапе на височините или изостане от групата, самият Ван дер Пул има нелоши шансове да стъпи на върха на почетната стълбичка. Белгиецът спечели две от еднодневните класики тази пролет (Милано – Сан Ремо и Париж – Рубе), а сочният коефициент 41.00 при споменатите обстоятелства може да осигури невероятна възвръщаемост.

Иначе втори като ставка е Фабио Якобсен. Европейският шампион ще може да се ползва от извеждането на сънародника си Микаел Моркьов, който минава за най-добрия в света в тази област. Датчанинът е с коефициент 3.95.

Двама нидерландци (Ваут ван Ерт и Дилън Хруневехен, и двамата с 9.75) допълват списъка на топ-претендентите, а веднага след първата група фаворити личи името на екзотичния Биниам Гирмай. Колоездачът от Еритрея спечели миналата година на Обиколката на Италия етап с абсолютно същият профил като днес. Коефициентът на WINBET за победа на Гирмай е 15.00.

А не на последно място – денят може да се окаже исторически за Марк Кавендиш. Победа за британеца ще го изведе под № 1 за всички времена в Тура по спечелени етапи. Коефициентът за такава в понеделник е 19.00.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКA: AFP