Четвъртък и петък в Тур дьо Франс са дни, в които няма да се случи нищо запомнящо се за генералното класиране. Обиколката и без това е решена, но в очакване на чудовищните височини в събота пред колоната се изправят относително равни трасета, които са последните шансове за чистите спринтьори да блеснат с етапна победа.

Когато става дума за спринт, едно име се откроява ярко пред останалите. Яспер Филипсен спечели вече четири етапа, а маршрутът в 18-ия етап днес в  е буквално сякаш поръчан от него. Последният километър е абсолютно прав, без никакви завои и дава възможност на тима на „Алпецин“ да построи влакчето на победата, Матьо ван дер Пул да изведе съотборника си до финалната линия и да му помогне да вземе пети етапен успех. Затова Филипсен е абсолютният фаворит на WINBET в четвъртък с коефициент 2.19* в сайта winbet.bg за нова победа.

Единственото, което може да попречи на белгиеца (встрани от механична повреда) е да бъде изръсен на някоя от двете височини. Те са

от четвърта категория, нито една от тях не е особено дълга, но ако колоната се разкъса при катеренето на Кот де Боасо 69 км преди финала, изненадата може да се получи.

На това се уповават надеждите на Ваут ван Ерт. Той е втори по коефициент днес с 6.50, но внимателно с оптимизма – той хвърли страшно много сили да помага на Йонас Вингегорд в планините и не е ясно колко сили са му останали. От друга страна, Ван Ерт свърши задачата си и като нищо ще бъде възнаграден от шефовете си със свободата да опита късмета си днес.

Мадс Педерсен единствен спечели спринт срещу Филипсен през тази година, но станалото в осмия етап е по-скоро изключение. Датчанинът не направи нещо знаменито оттогава, но се радва на статут на челник по коефициент за победа днес. Ставката на WINBET за негов триумф е 9.75.

Дилън Хруневехен прави доста разочароващ „Тур“ и остава далеч от успеха вече три седмици. Нидерландецът е трети по коефициент с 7.25, но както изглежда твърде много неща трябва да се наредят в негова полза.

На вторичните пазари си струва да се пробва „Място в Топ 3 – Биниям Гирмай“ за 5.00. Колоездачът от Еритрея стъпи вече веднъж на подиума тази година, а понеже отборът му е спонсориран от френска верига супермаркети, от тях се иска да блеснат пред потенциалната таргет аудитория.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКИ: AFP