За Тампа Бей Лайтнинг настъпва „време разделно“ във финалните серии за Купата Стенли в Националната хокейна лига (NHL). Двете загуби срещу Колорадо Аваланч като гост и особено разгромното 0:7 във втория мач в Денвър поставиха амбициите на властващите шампиони за трета поредна титла пред наистина сериозен риск.

За щастие на Тампа Бей, сериите продължават с два мача в тяхната “Амели Арена“, но евентуална загуба в Мач № 3 може да се окаже фатална.

Очевидно тежките първа и трета плейофни серии от по седем и шест мача съответно, както и малкото време за почивка след полуфиналния маратон срещу Ню Йорк Рейнджърс явно се отразиха на отбора от Флорида. Тампа Бей практически не можаха да противопоставят нищо срещу устрема на Лавината, които имаха почти седмица повече за почивка след своята полуфинална серия срещу Едмънтън Ойлърс.

Дефанзивната тактика на „светкавиците“ стигна колкото да докарат първия мач до 3:3  в редовното време, само за да го загубят след само минута и половина от продължението, когато голът на Андре Буратовски донесе победата на Колорадо пред собствената им публика.

И ако някой си е мислел, че тази победа на Лавината е просто късмет, разгромът във втората среща трябва да го накарал най-малкото сериозно да се позамисли. След 3:0 в първата третина, Колорадо постигнаха директно заявената основна тактическа цел: ранен гол и принуждаване на съперника да разтвори защитната си стена в ипити за догонване на резултата. След което методично добавиха на по нови два гола към преднината си в останалите две третини.

Преди мач № 3, Колорадо натрупаха завидната статистика от 14 победи и само две загуби в плейофите за Купата Стенли през този сезон и макар и гости, държат психологическото предимство. Въпреки това обаче, очевидно е, че Тампа Бей няма да се откажат без бой, затова Лавината са само символичен фаворит на WINBET с коефициент за победа 2.54*, срещу 2.57 за победа на „светкавиците.

Ако нещо може да се каже, че е почти сигурно в тази ситуация, то е, че голове в срещата ще има, но определено няма да са колкото в мач №2, затова „Брой голове – над 4.5“ за 1.40 е може би добра идея.

*Коефициентите са валидни към 14:30 ч. на 20 юни 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: Douglas R. Clifford/IMAGO – ZUMA Wire