Да си фен на националния отбор по футбол изобщо не е същото като да обичаш родината си, най-малкото, защото е ужасно по-трудно. Особено напоследък. Но, както се казал един футболен мъдрец, нещата са такива каквито са и отборът е това, което е. А защо нещата и отборът са точно такива, каквито са, е дълга и тъжна тема, но сега ще стане дума за друго.

През следващата седмица, България ще изиграе последните си два мача от група Б4 от Лигата на нациите – у дома срещу Финландия на 15 ноември и на гости в Дъблин срещу Ирландия на 18 ноември. Два мача (контролата срещу Гибралтар я приемаме по-скоро като екзотика), които освен за защита на силно накърнената ни национална спортна чест, са и единственият начин догодина България да не изпадне в по-долната дивизия на турнира. За силно осакатеният от контузии и covid-19 състав на България това ще бъде безспорно трудна задача, но във всички случаи, естеството на играта подсказва, че това може да стане единствено с вкарване на голове. През 2020 г. българите-юнаци са вкарали само три гола, за последно в загубата срещу Унгария в началото на октомври, така че е нормално да очакваме промяна в точно това отношение. Ще приемем трите гола срещу Гибралтар за добра поличба, защото… Ами, защото какво друго ни остава? Както и фактът, че футболът и победите в него са единствено въпрос на головете, които вкарваш… Добре, де – има още поне хиляда важни неща, но в историята и статистиките остават точно резултатите.

Като качество на отборите и играта, Финландия и Ирландия не са на особено по-високо ниво от нас, даже напротив. Въпреки че преди месец „подарихме“ на финландците първата им победа над България в историята, а преди дни и втората. Колкото до гостуването срещу Ирландия, те са ни преки съперници за оставане в това ниво на Лигата на нациите и затова последният мач на отбора ни за тази година и головете, които (надяваме се) ще вкара в него, могат да се окажат особено важни. Все пак, да не подценяваме и надеждата, колкото и плаха да е тя, че новите футболисти, които Георги Дерменджиев повика в националния имат желание да покажат на какво са способни.   

Затова, WINBET предлага специален бонус от 20 лева за всеки гол на България в тези два толкова важни мача. Достатъчен е залог на същата стойност при коефициент от най-малко 1.30, направен преди началото на мача, и стойността на бонуса ще бъде добавен към сметката на печелившите автоматично. 

Единственото, което остава е момчетата от националния отбор да свършат своята работа, т.е. да вкарват голове.