Бостън Селтикс успяха да пробият домакинското предимство на Голдън Стейт Уориърс във финалната серия на NBA още в първия мач. „Келтите” губеха с 12 точки на старта на последната четвърт, но направиха изумителни последни 12 минути, взеха частта с 40:16, мача със 120:108 и объркаха доста прогнози.

Но нищо страшно – WINBET предлага специална промоция за такива ситуации във финалната серия на NBA.

За да участват в нея, активните клиенти на winbet.bg е необходимо да направят единичен залог (предвалителен или „на живо”) на стойност поне 20 лв. и минимален коефициент 1.30 на мач от финалната серия на NBA между между Голдън Стейт и Бостън.

В случай на губещ залог, всеки клиент с квалифициращ залог ще получи безплатен залог за събитие от секция „Спорт” на сайта winbet.bg на стойност 20 лв.

Случилото се в мач №1 трудно може да бъде обяснено. Стеф Къри от Голдън Стейт вкара рекордните за финална серия шест тройки през първата четвърт, но бе точен само веднъж от дистанция до края на мача и завърши с 34 точки. Дреймонд Грийн обаче бе пълна дупка (2 от 12 стрелби и общо 4 точки), а златната резерва Джордан Пуул също имаше почивна вечер (9 точки и 1 от 5 стрелби от тройката).

По-странното е, че Бостън осъществиха обрата въпреки младата си звезда Джейсън Тейтъм. Крилото на Бостън бе със скандална стрелба (3 от 17 и едва 12 точки), но Хорфърд, Браун и Смарт компенсираха отсъствието му в атака.

Дали Бостън могат да спечелят и мач №2 с една четвърт? Ще бъде най-малкото трудно. Всеки отбор има право на една лоша четвъртина и Голдън Стейт я преживяха в мач, в който контролираха напълно събитията. Но пък е вярно, че този сезон загубиха и двете домакинства срещу тима от Града на боба.

В мач №2 от финалната серия това се очаква да се промени. Коефициентът на WINBET за победа на Голдън Стейт е 1.61* срещу 2.57 за Бостън, които обаче спечелиха вече осем от 11-те си мача навън. А понеже в плейофите преобладават двубоите, решени с над едно притежание на топката разлика, както и в първия мач, на дневен ред е предложението „Голдън Стейт -2.5 точки” с коефициент 1.70.

Интересни за неделя са офертите на WINBET за индивидуална резултатност. За кошмарния мач №1 на Джейсън Тейтъм стана дума и е ясно, че по-слабо от това трудно крилото на Бостън може да играе. През сезона показателите му в гостувания са 27.6 точки на мача, а в ситуация с два дни почивка резултатността му скача до 30.1 точки средно на мач. Офертата на WINBET е „Джейсън Тейтъм над 26.5 точки” с коефициент 1.80.

Стеф Къри е друг, чиято форма съветва висока резултатност. Звездата на Голдън Стейт прави средно 27.3 точки на мач у дома и 30.0 при два дни почивка. Затова WINBET предлага „Стеф Къри над 28.5” точки за 1.80.

А след избухването си в мач №1, Ал Холфърд от Бостън вдигна показателите си до 14.1 средно на мач при гостувания. Но най-добър 36-годишният ветеран е при три и повече дни почивка (както бе случаят в четвъртък) – 18.0 точки на мач. При два дни пауза между мачовете продуктът на университета Флорида е със скромните 9.0 точки на мач, затова може да се помисли и върху „Ал Хорфърд под 11.5 точки” предлагано от WINBET за 1.85.

*Коефициентите са валидни към 7:30 ч. на 4 юни 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: EZRA SHAW/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP