„Ролан Гарос“ започна в неделя, но стартът на българското участие тепърва предстои. Григор Димитров открива във вторник срещу казахстанския квалификант Тимофей Скатов, а в понеделник Виктория Томова ще дебютира като директно класирала се за основната схема на турнир от Големия шлем.

Томова стартира седмицата като № 72 в света, което е почти 50 места зад съперничката ѝ. Александрова е поставена под № 23 след сезон, в който има два четвъртфинала от турнири на WTA. Рускинята не обича особено да играе на клей, а най-добрият ѝ резултат на тази настилка –  четвъртфинал в Чарлстън през април – дойде на американската разновидност на тази настилка, която е доста по-бърза от европейската. На последната рускинята има отрицателна статистика през 2023 г. (две победи и три загуби), а на „Ролан Гарос“ има седем победи от 13 мача и това е безспорно най-слабият ѝ турнир от Шлема.

В преките мачове помежду им, Томова и Александрова имат по една победа една над друга, но Виктория никога не е побеждавала тенисистка от Топ 30 на света. Което рано или късно трябва да се случи.

На сайта winbet.bg коефициентът за победа на Виктория Томова е 3.70* срещу 1.30 за съперничката ѝ. „Екатерина Александрова -4.5 гейма“ е оценено на 1.87. Не трябва да се пропуска, че и двете споменати победи на рускинята на европейски клей бяха мъчителни, затова „Брой геймове над 19.5“ за 1.75, „Виктория Томова – брой геймове над 8.5“ за 1.82 и „Виктория Томова да спечели сет – Да“ за 2.01 спокойно могат да бъдат търсени.

WINBET SPECIAL!

ЗАВИШЕНИ КОЕФИЦИЕНТИ:

🎾 Виктория Томова: Брой асове над 2.5 – 2.50
🎾 Виктория Томова: Брой двойни грешки над 3.5– 1.60
🎾 Виктория Томова: Брой пробиви над 3.5 – 1.80

Скатов е от руски произход, но е роден и формиран като тенисист в Казахстан и е най-качественият играч, излязъл от тамошната школа. В момента е № 147 в света и ще гостува в София през септември за участие в Купа „Дейвис“. Но мачът му срещу Григор  няма да е загрявка за тогава, защото българската първа ракета не участва за България в тази надпревара. Скатов мина през три кръга квалификации, но това е първият турнир на червени кортове от март насам, в който той спечели поредни мачове.

Независимо от умората от загубения финал в Женева, Григор няма право да среща проблеми със съперник от подобен ранг. Още повече, че спечели 12 от последните си 15 срещи със съперници извън първата стотица на света.

Коефициентът на WINBET за победа на Григор е 1.09 и не е квалифициращ за промоцията Бонус колонка. За там ще е необходимо нещо като „Григор Димитров брой геймове под 19.5“ за 1.65 (това покрива чиста победа с 3:0 сета, дори с един тайбрек) или „Точен резултат 0:3“ за 1.63. „Григор Димитров -7.5 гейма“ е оценено на 1.72, а добро предложение е и „Тимофей Скатов да спечели сет – Не“ за 1.67.

WINBET SPECIAL!

СУПЕР ЗАВИШЕНИ КОЕФИЦИЕНТИ:

🎾 Григор Димитров: Брой асове над 8.5 – 1.90
🎾 Григор Димитров: Брой двойни грешки над 4.5– 1.90

ЗАВИШЕН КОЕФИЦИЕНТ:
🎾 Продължителност на мача: Над 151.5 минути – 1.85

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: Mathias Schulz / IMAGO