В четвъртък започват плейофите в Австралийската футболна лига (AFL) и никога досега силите елитното състезание на този чисто австралийски спорт не са били толкова изравнени.

След редовния сезон, в първата четворка отборите са разделени от две победи. В четворката след тях местата за елиминациите бяха решени от един спечелен мач! Според регламента тази седмица отборите от първо до четвърто място играят предварителен кръг, в който загубилите не отпадат. Но за отборите от пето до осмо втори шанс няма да има. Това в пълна степен важи за Сейнт Килда и Грейтър Уестърн Сидни.

Двата отбора завършиха редовния сезон с равни показатели, разделени от 0.7% в точковата разлика, което определи Сейнт Килда да са домакини. Но това е условно, защото по традиция, плейофните мачове на отборите от Мелбърн се играят не на домашния им стадион, а на много по-големият „Мелбърн Крикет Граунд“.

Грейт Уестърн спечелиха девет от последните си 11 мача, за да се класират за плейофите. От друга страна Сейнт Килда не напуснаха дори за седмица челната осмица, като в продължение на месец дори бяха водачи. През май „светците“ биха Грейт Уестърн като гости с 92:80, но толкова точки в събота не се очакват. По простата причина, че бандата на Рос Лайънс счупи доста рекорди по непропускливост, включително полувреме без допуснат гол за първи път от 44 години насам.

Напук на домакинското предимство, сайтът winbet.bg дава предимство на отбора от Сидни с коефициент за победител 1.70* срещу 2.05 за Сейнт Килда. Но Грейт Уестърн ще имат проблеми, ако мачът се превърне в дефанзивна битка, в което противниците им са специалисти. Затова препоръчителните залози тук са „Брой точки под 155.5“ за 1.85, както и комбинацията „Победа за Сейнт Килда и брой точки под 160.5“ за 3.15.

Два от най-постоянните отбори през сезона откриват плейофите в четвъртък с мач, в който загубилият получава втори шанс. Колингууд станаха шампиони в редовния сезон като от последните 18 седмици само в една не бяха на върха и то защото почиваха. Мелбърн пък не напуснаха челната четворка от май насам, но за разлика от „свраките“ запазиха форма на финалната права със седем победи от последните осем мача.

Големият проблем за Колингууд е, че заради голямата си преднина на върха, те имаха безброй протоколни мача през юли и август и фирмата им е малка загадка.

Тъй като и двата отбора са от Мелбърн домакинско предимство тук не съществува. Коефициентът на WINBET за „Победител – Колингууд“ е 1.80 срещу 1.90 за класиране напред на Мелбърн. Тук е за отбелязване, че Колингууд завършиха сезона с четири мача с по над 100 точки, включително срещу вицешампионите Бризбън. Затова въпреки яловия мач между двата отбора в разгара на зимата през юни (66:62) резултатността би трябвало да е на ниво. Интересните оферти тук са „Колингууд брой точки над 77.5“ за 1.85 и „Брой точки над 155.5“ за 1.90.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.