За пореден път времето вкара графика на Уимбълдън Уимбълдън в тотален хаос. Силно фаворизираният Новак Джокович е вече в третия кръг, играейки под покрива на централния корт докато 17 мача от първи кръг още не са приключили заради дъждовете.

Коефициентът за титла на Джокович слезе до само 1.54*, а сред преборилите се с капките и голямото чакане са Григор Димитров и Виктория Томова, които днес излизат за вторите си мачове.

Ивашка спечели последните два мача срещу Григор, включително във втория кръг на „София Оупън“ през миналата година. Но 2023-а е кошмарна за беларусина, който само в три турнира спечели поредни двубои. Ивашка в момента е № 103 в света, а с наказателната акция срещу Шо Шимабукуро в първи кръг Григор е пет от пет срещу опоненти извън Топ 100 през тази година и спечели десет от последните си 12 мача изобщо.

Завишените коефициенти на сайта winbet.bg за победа на Димитров е 1.23 срещу 5.17 за Ивашка. „Григор Димитров -5.5 гейма“ се предлага за 1.92, като математиката на тениса позволява това да се случи дори в четири- или петсетов мач. „Иля Ивашка да спечели сет – Да“ за 1.66 изглежда разумен избор, но дори това едва ли ще спре „Иля Ивашка брой геймове под 17.5“ за 1.80 да се сбъдне.

Виктория Томова спази традицията винаги да преминава първи кръг на Уимбълдън, като обратът срещу Бернарда Пера е и личен рекорд като място в световната ранглиста (№27) на победена от нея съперничка.

Кейти Боултър в момента е 89-а в света, но този ранкинг е доста кух, защото се дължи на титлата в Нотингам миналия месец, където не срещна съперничка от Топ 100! Британката няма победа срещу такава съперничка в последните си седем мача, а само през тази година загуби вече четири. Голямото ѝ предимство е, че играе у дома, но това не ѝ попречи да отпадне първи кръг в Бирмингам и Ийстборн в предишните две седмици.

Завишените коефициенти на WINBET за срещата сочат победа на Боултър е 1.40 срещу 3.44 за Томова. Тук по-интересният въпрос е ще излезе ли „Виктория Томова да спечели сет – Да“ за 1.86. А „Виктория Томова +4.5 гейма“ за 1.72 и „Виктория Томова брой геймове над 9.5“ за 1.80 са не само патриотичен избор, но и доста вероятни.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете  winbet.bg.

СНИМКА: Tetsu Joko / The Yomiuri Shimbun via AFP