Преди година Онс Жабур бе фаворитка във финала на „Уимбълдън“ и водеше със сет на Елена Рибакина, но допусна обрат и напусна корта със сълзи на очи. През тази година пък бе на два гейма от отпадането в полуфинала срещу Арина Соболенко, но ето че ще спори за титлата в Лондон за втора поредна година.

И както стана ясно досега – Онс Жабур обича да се разправя с левичарки от Чехия. А точно такава я чака в съботния финал.

Маркета Вондрушова също за втори път е в решителния мач на турнир от Шлема, но за предишния едва ли иска да си спомня. Чехкинята бе размазана с 1:6, 3:6 от Ашли Барти на „Ролан Гарос“, въпреки че по пътя към него не бе дала и сет на опонентките си.

Оттогава Вондрушова стигна до един финал (на олимпийските игри в Токио), където поне взе сет, но загуби от Белинда Бенчич и затвърди впечатлението, че не и достига воля точно когато отговорността е най-голяма. Оттогава Вондрушова спечели само един от последните пет финала, в които участва и той дойде на надпревара на ITF през миналия октомври.

Двете с Жабур ще се срещнат за седми път общо и за трети път през тази година. Общият им баланс е 3:3 победи, но през 2023 г. чехкинята би

и на Australian Open, и в Рим. Но никога не е побеждавала Жабур на трева – единствената им среща (2021 г. в Ийстбърн) завърши 6:3, 7:6 за Жабур.

За финалния мач сайтът winbet.bg предлага коефициент 1.49* за победа на Жабур срещу 2.72 за Вондроушова. Една от основните причини е статистиката на Жабур от четири победи в последните четири сблъсъка срещу левичарки.

„Онс Жабур -3.5 гейма“ WINBET оценява на 2.08. Но въпреки поредицата загуби във финали, Вондрушова заслужава сериозен кредит на доверие тук. „Маркета Вондрушова да спечели сет – Да“ за 1.67 не трябва да се подминава. „Маркета Вондрушова брой геймове над 10.5“ за 1.69 може да бъде постигнато и в двусетов мач, а изкушаващото 2.48 за “Точен брой сетове 3“ изобщо не се нуждае от реклама.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКИ: AFP