Франция обикновено е сред най-силно представящите се страни на зимните олимпийски игри, но в Пекин нещата не стоят особено положително, поне за момента. „Трикольорите” имат шест медала в първите шест дни на игрите, но само един от тях е златен.

Нещата са на път да се променят в спорт, в който Франция има само едно злато през последните 90 години, но Габриела Пападакис и Гийом Сизерон са фаворити №1 в танцовите двойки във фигурното пързаляне.

Дали прогнозите ще се сбъднат можете да проверите и в специалната промоция на WINBET за олимпийските игри в Пекин.

За да участват в нея активните потребители на winbet.bg е необходимо да направят единичен залог на стойност минимум 20 лв. с коефициент поне 1.30 на събитие от олимпийските игри до 20 февруари. За промоцията се зачитат както предварителни залози, така и „На живо”. Всеки клиент с квалифициращ залог ще получи по 10 лв. безплатен залог за събитие от секция „на живо“ на winbet.bg.

Предложенията на WINBET за индивидуалните спортове от Пекин 2022 са в специално създадения раздел „Олимпийски игри” в секция Спорт на сайта, а тези за кърлинг и хокей на лед – в разделите за съответния спорт.

Танцовите двойки са най-консервативната дисциплина във фигурното пързаляне. Промените в статуквото са рядкост, практически никога не се случват в рамките на олимпийския цикъл и стагнацията на подиума е чудовищна.

Преди четири години в Пьонгчанг, Пападакис и Сизерон завършиха втори. Оттогава те станаха два пъти световни и два пъти европейски шампиони, спечелиха финала на „Гран При” сериите, счупиха шест пъти световния рекорд за общ резултат, а през този сезон бяха безапелационно първи и в трите състезания, в които участваха.

Пападакис и Сизерон пропуснаха европейското първенство от страх от COVID-19, но това не променя статута им на абсолютни хегемони в дисциплината. Коефициентът на WINBET за олимпийска титла на французите е 1.40 и непрестанно върви надолу. Настоящата му стойност все още е достатъчна за квалифициращ залог, а първото излизане на леда на Пападакис/Сизерон е в събота (12 февруари). Волната програма е насрочена за понеделник , 14 февруари.

На статут на абсолютен фаворит се радва и Марко Одермат. Швейцарският скиор-алпиец е лидер в класирането за голямата световна купа, а в неделя (13 февруари) предстои олимпийската надпревара в коронната му дисциплина – гигантския слалом. Дотук през сезона се проведоха пет състезания, в които Одермат спечели четири първи места и един път беше втори. Засега Пекин не е щастливо място за швейцареца, който остана седми в спускането и не завърши в Супер-Г. Но при превъзходството му този сезон коефициентът на WINBET за негова победа от 2.04 изглежда предизвикателно.

А в хокейния турнир при жените в петък и събота са четвъртфиналите, които изглеждат невероятно неравностойни. За Канада (срещу Швеция), САЩ (срещу Чехия) и Финландия (срещу Япония) въпросът е не „Дали?”, а „С колко?” ще спечелят.

Единственият интересен откъм коефициенти мач е Русия – Швейцария. В предварителната група на 4 февруари, Русия спечели с 5:2, а WINBET оценява на 1.44 шансът развръзката да се повтори седмица по-късно.

*Коефициентите са валидни към 13:00 ч.на 11 февруари 2022. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.