Плейофите в Националната баскетболна асоциация (NBA) тръгнаха със сериозни изненади и контузии на ключови играчи. На Изток, отбор № 1 по показатели в редовния сезон, Милуоки Бъкс, загуби първата среща от серията с Маями Хийт, но остана и без суперзвездата си Янис Адетокунбо.

В Западната конференция Лос Анджелис Лейкърс тръпнат за съдбата на Антъни Дейвис, но поне взеха мач № 1 в серията с Мемфис Гризлис, при това като гости.

Адетокунбо изкара десет минути на полето преди да контузи гърба си. „Гръцкият изрод“ не е тренирал оттогава и в официалния списък срещу името стои статут „под съмнение“ за тази вечер. Но не само травмата му бе причина за пълната доминация на Маями в първата среща (130:117).

„Горещите“ трябваше да преминат през предварителния турнир докато Милуоки стояха и чакаха цяла седмица да научат съперника си без да играят. И счупиха от греди ринга на съперниците си, вкарвайки едва 11 от 45 опита за тройка. Факт е, че Маями са сред най-здраво играещите в защита отбори в цялата асоциация, но втори подобен мач трудно ще се получи. Плюс това Тайлър Хироу получи фрактура на ръката и освен ако „горещите“ не стигнат финал, сезонът за него приключи.

На сайта winbet.bg коефициентът за победа на Милуоки е 1.44*, а „Милуоки -6 точки“ се предлага за 1.93. На домакините може да се разчита също за „Милуоки брой точки над 110“, оценено на 1.63. А що се касае до индивидуалните пазари, рисковано е да се залага на Милуоки предвид неяснотата около Адетокунбо, но „Бам Адебайо брой точки под 20.5“ за 1.80 е в синхрон с представянето му през месеца.

Мемфис завършиха редовния сезон втори в Западната конференция, но потънаха 112:128 в мач № 1 от плейофите пред собствена публика, като последните 15 точки до една бяха отбелязани от Лейкърс. Тук големият въпрос е състоянието на Антъни Дейвис от Лейкърс, който напусна с травма в бицепса. Последните информации са, че центърът на „езерняците“ ще е на линия, но не е известно колко сериозна ще е ролята му в мача.

Но колкото и да е важен Дейвис, той е единственият с травма при гостите. Докато за Мемфис положението е кошмарно. Титулярният център Стивън Адамс едва ли ще се появи изобщо в плейофите. Брандън Кларк също е аут, а голямата звезда на „гризлитата“ Джа Моран е с травма на ръката от първата среща и под

въпрос.

И поради тази причина отбор-домакин с по-висок номер в ранглистата е обявен за аутсайдер в коефициентите, което не се вижда често. Специално завишеният коефициент на WINBET за победа на Лейкърс е 1.96 срещу 2.02 за Мемфис. „ЛА Лейкърс -1 точка“ се предлага за 1.94, а „Брой точки над 224“ – за 1.74. Но най-препоръчителният залог тук е „Руй Хачимура брой асистенции над 0.5“, оценено на 1.66. Резервният център на Лейкърс направи завършващо подаване в четири поредни мача и десет от последните 11, а при статута на Дейвис не е изключено да получи и допълнителни игрови минути тази нощ.

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА:  Stacy Revere / Getty Images via AFP